Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Medewerker Online

Vacature · 4–8 uur/week
Koningin Wilhelminalaan, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Festival
Deze vacature is verlopen
#24504
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Medewerker-Online/24504 om je aan te melden
SamenvattingVind je het leuk om mensen niet online dialogen, workshops en trainingen te helpen promoten? Ben je thuis in socials
Uitgebreide omschrijving

Utrecht in Dialoog zoekt een vrijwilliger voor de ondersteuning van online dialogen en evenementen. Vind  je het leuk om de wereld van onlinedialogen, workshops en trainingen te ontdekken? Draag je graag je steentje bij aan contact tussen verschillende Utrechters? Neem contact op voor een oriënterend gesprek. 

De functie

Je helpt  online, met elkaar in gesprek te komen via Zoom. Je vindt het leuk om mensen op afstand te ondersteunen, dialoogebgeleiders en trainers verder te helpen in het gebruik van Zoom. Misschien vind je het ook leuk om zelf online bijeenkomsten te hosten, webinars te verzorgen, instructiefilmpjes te maken en/of een online dialoog organiseren rond een thema dat leeft. Je werkt hierin nauw samen met dialoogbegeleiders. 

Je taken

  • begeleiding/ondersteuning bij hosting en online brengen van deelnemers 
  • online dialoogbijeekomsten helpen ontwerpen en inrichten 
  • helpen ontwerpen van online workshops, trainingen en webinars

Jouw profiel

Je bent thuis in online samenwerken en onderwijs op afstand en/of vindt het leuk om hier meer over te leren. Je vindt het belangrijk om verschillende Utrechters met elkaar in gesprek te brengen. Je kan goed zelfstandig en samen werken en woont in Utrecht. Je wilt je 4-8 uur per week inzetten voor Utrecht in Dialoog gedurende minstens een half jaar.

Ons aanbod

  • een innovatieve en veelzijdige functie bij een organisatie die er toe doet
  • de mogelijkheid om betrokken Utrechters te leren kennen en verschil te maken
  • begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden 
  • gezamenlijke workshops/labs waarin we met elkaar leren
  • vergoeding van onkosten

De functie kan flexibel worden ingevuld, worden aangepast aan je mogelijkheden en wensen, en is ook geschikt voor studenten, trainees, starters en ouderen die werkervaring op willen doen en/of een netwerk in Utrecht op willen opbouwen. Je kunt overdag en/of ’s avonds werken, vanuit huis en via Zoom.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Deze vacature is verlopen
#24504
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Medewerker-Online/24504 om je aan te melden