Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoogorganisator

Vacature · 2–4 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Festival
Deze vacature is verlopen
#25392
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoogorganisator/25392 om je aan te melden
SamenvattingVind jij het leuk om met partners een serie bijeenkomsten te organiseren rond een thema of op een vaste plek? In je eigen buurt of ergens anders?
Uitgebreide omschrijving

Vind je het leuk om met partners en vrijwlligers een serie dialoogbijeenkomsten te helpen organiseren, thema's voor te bereiden, te zorgen voor een inspirerend voorprogramma? Hou je van netwerken en wil je stad beter leren kennen? Hou je van een goed gesprek waarin plek is voor verschillende gezichtspunten, andere geluiden en mensen met verschillende achtergronden? Misschien is deze functie iets voor jou?

Samen met partners en vrijwilligers organiseer je een serie dialoogbijeenkomsten in Utrecht. Je brengt mensen en organisaties met elkaar in dialoog op een vaste locatie. Bijvoorbeeld bij De Kargadoor, Hof 't Spoor Terwijde, in de Wijkbibliotheek, Griftsteede, een clubhuis, cultuurhuis, buurthuis, verenigingsgebouw, verzamelgebouw, sport- of wooncomplex. Je organiseert dialoogbijeenkomsten rond thema's die daar leven. Je kunt aansluiten bij een dialooggroep die al loopt zoals in Terwijde of een nieuwe dialooggroep starten.

De taken:

  • dialoogbijeenkomsten en thema's voorbereiden met vrijwilligers, partners en inwoners
  • deelnemers vinden, ontvangen en welkom heten, met partners en vrijwilligers 
  • evt. kernvragen bij het thema voorbereiden en ook zelf een dialoogtafel (leren) begeleiden
  • opbrengsten van dialoogbijeenkomsten in woord en beeld brengen, evt. delen via sociale media 
  • bijeenkomsten evalueren en nieuwe thema's verkennen

Wat bieden we:

- iets betekenen voor Utrechters, stad-, wijk- en buurtgenoten
- de stad, wijk, buurt en andere mensen beter leren kennen
- een rijk netwerk en leuk team van betrokken Utrechters/organisaties;
- begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden;
- de mogelijkheid tot het volgen van trainingen en workshops.
De functie is bij uitstek geschikt voor nieuwkomers, studenten, heroriënterenden, ouderen en werkzoekenden. 

Meer weten?

Heb je interesse? Schrijf je eerst in voor een dialoog om kennis te maken met de methodiek en aanpak. Wil je meer weten? Kom naar het Dialooghuis, schrijf je in voor een workshop of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Deze vacature is verlopen
#25392
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoogorganisator/25392 om je aan te melden