Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Vrijwilligers voor taalcafé Overvecht

Vacature · 2–3 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#25470
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Vrijwilligers-voor-taalcafe-Overvecht/25470 om je aan te melden
SamenvattingWil je op een laagdrempelige manier in gesprek met anderstaligen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor ons taalcafé.
Uitgebreide omschrijving

Wil je op een laagdrempelige manier in gesprek met anderstaligen? Iedere donderdagmiddag van 13.00 – 15.00 uur organiseert Taal doet meer samen met Wijk&Co een taalcafé in De Dreef in Overvecht. Mensen met verschillende culturele achtergronden ontmoeten elkaar en voeren gesprekken om elkaar te leren kennen en te oefenen met de Nederlandse taal. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee, en met behulp van leuke taalspelletjes en spreekkaarten.  Je kunt je aanmelden bij Mascha, via onderstaande roze button. Je kunt  ook gewoon een keer langs komen; onze coordinator ontvang je!

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Taal Doet Meer > Vrijwilligers voor taalcafé Overvecht
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
Deze vacature is verlopen
#25470
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Vrijwilligers-voor-taalcafe-Overvecht/25470 om je aan te melden