Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Twee vrouwelijke taalcoaches voor een groep oudere migrantenvrouwen

Vacature · 2–6 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#25802
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Twee-vrouwelijke-taalcoaches-voor-een-groep-oudere-migrantenvrouwen/25802 om je aan te melden
SamenvattingVoor een groep oudere migrantenvrouwen zoeken wij twee vrouwelijke taalcoaches voor de woensdagmorgen.
Uitgebreide omschrijving

Wie zoeken wij?

Voor een groep oudere migrantenvrouwen zoeken wij twee vrouwelijke taalcoaches voor de woensdagmorgen. De vrouwen komen iedere dag naar de dagbesteding in buurthuis Burezina in Overvecht. Zij willen heel graag de Nederlandse taal leren. Sommige willen de taal beter leren spreken en andere willen leren schrijven, heel divers dus!

Wat bieden wij?

Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
Waardering en begeleiding

Je krijgt een introductiecursus en wordt ondersteund door een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat. Wij bieden ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
Deze vacature is verlopen
#25802
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Twee-vrouwelijke-taalcoaches-voor-een-groep-oudere-migrantenvrouwen/25802 om je aan te melden