Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Taalcoach voor conversatiegroepen

Vacature · 2 uur/week
3527 LD, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#24645
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Taalcoach-voor-conversatiegroepen/24645 om je aan te melden
SamenvattingWil jij je graag inzetten voor mensen met een taalachterstand? En heb je affiniteit met het onderwijs? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe taalcoach!
Uitgebreide omschrijving

Wie zoeken wij?

Wij zoeken taalcoaches voor een conversatiegroep. Wij zoeken taalcoaches die 1,5 uur per week les willen geven op dinsdagmiddag van 13.15 tot 14.45 uur en daarmee de spreekvaardigheid van de cursisten willen helpen vergroten. Je hoeft geen ervaring te hebben met lesgeven. Wel verwachten we dat je gemotiveerd bent en je voor minimaal een half jaar inzet als taalcoach.

Wat bieden wij?

Als taalcoach kun je allereerst een bijzondere en leerzame ervaring verwachten. Je leert andere culturen kennen, maar je leert ook lesgeven. Je krijgt een introductiecursus en wordt persoonlijk begeleid door een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat. Wij bieden ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Taal Doet Meer > Taalcoach voor conversatiegroepen
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
Deze vacature is verlopen
#24645
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Taalcoach-voor-conversatiegroepen/24645 om je aan te melden