Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Taal & Toekomstperspectief coach

Vacature · 1–2 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#25214
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Taal--Toekomstperspectief-coach/25214 om je aan te melden
SamenvattingTaal&Toekomstperspectief biedt een begeleidingstraject bij de stap naar opleiding of werk voor jongeren met een taalachterstand tussen de 16 - 25 jaar
Uitgebreide omschrijving

Taal Doet Meer biedt in samenwerking met Het Begint met Taal een begeleidingstraject bij de stap naar opleiding, stage of werk, gericht op empowerment, talenten onderzoeken, netwerk, taal & communicatie. Ook werk je samen aan vaardigheden die nodig zijn om binnen te komen: presenteren en solliciteren. Dit project is gericht op jongeren tussen de 16 en 25 jaar met het doel de kansen van migrantenjongeren op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Het is bekend dat schooluitval in het eerste jaar MBO en HBO, maar ook jeugdwerkloosheid, percentueel hoger ligt bij jongeren van niet-westerse afkomst. Goede communicatie in de Nederlandse taal is (onder andere) een sleutel voor succes. Een goede brief, nabellen bij een afwijzing, je weten te presenteren, wie en waar vind je mensen die je verder kunnen helpen? Als Taal & Toekomstperspectief coach kan je een jongere hierbij helpen.

Wat ga je doen?
Je coacht een jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt of studiekeuze, bij het ontdekken van zijn/haar talenten, kwaliteiten, wensen en (verborgen) ambities. Vervolgens help je de jongere de eerste stappen te zetten in het realiseren van zijn/haar doelen en het aangaan van uitdagingen op zijn/haar pad. Ook motiveer je de jongere om zijn/haar eigen netwerk op te bouwen.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt ervaring in coachen en begeleiden
  • Je hebt interesse in en affiniteit met mensen uit andere culturen
  • Je wilt graag je netwerk vergroten en delen
  • Je bent beschikbaar voor een half jaar, ongeveer 1,5 uur per week

Wat bieden wij?

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en cv opbouw
  • Netwerk vergroten
  • Waardering en begeleiding

Na een introductiebijeenkomst voor nieuwe coaches word je gekoppeld aan een deelnemer met wie je regelmatig afspreekt wanneer en waar het jullie het beste uitkomt. Tijdens de introductiebijeenkomst wordt ingegaan op het project, wat wij van jou als coach verwachten en wat je als coach van ons kunt verwachten. 

Heb je nog vragen of wil je je direct aanmelden? Gebruik dan onderstaande roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
Deze vacature is verlopen
#25214
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Taal--Toekomstperspectief-coach/25214 om je aan te melden