Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Online taalmentor voor een scholier (8 t/m 16 jaar)

Vacature · 2 uur/week
Vanuit huis
TrainingCoachingOnderwijsJeugdwerkITTechnologieVirtueel Vrijwilligerswerk
#28111
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Online-taalmentor-voor-een-scholier-8-tm-16-jaar/28111 om je aan te melden
SamenvattingWord online taalmentor voor een scholier uit een anderstalig gezin!
Uitgebreide omschrijving

Online taalmentor voor een scholier (8 t/m 16 jaar)

Houd jij van taal en heb je affiniteit met jongeren en andere culturen? Vind jij het belangrijk dat alle leerlingen gelijke kansen krijgen in het onderwijs? Wil jij leesplezier verhogen en op een plezierige manier aan de slag met een leerling uit het basisschool of middelbare school? En kun jij dit online? Dan ben jij onze nieuwe online taalmentor!


Wat is taalmentoraat online?

Het project Taalmentoraten richt zich op jongeren bij wie de taalbeheersing een belemmering vormt in de schoolontwikkeling. Taalvaardigheid en leesplezier is onmisbaar voor een goede voortgang op school en om later mee te kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden of je huiswerk te doen.


Wat doe je als online taalmentor?

Als taalmentor begeleid je wekelijks individueel een Utrechtse scholier uit een anderstalig gezin. Dit doe je geheel online via Skype, Teams of een ander online programma.

Na het volgen van een introductiecursus, start je met het begeleiden van de jongere (pupil). Deze begeleiding duurt 20 weken en focust zich op het vergroten van leesplezier en taalvaardigheid door op een laagdrempelige en plezierige manier aan de slag te gaan met taal. Dit doe je door bijv. samen boeken te lezen, te kletsen of mee te denken met het huiswerk.

Daarnaast word je begeleid door een vrijwillige mentorcoördinator waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang, het contact met je pupil en jouw eigen ontwikkeling. De pupil is aangemeld door zijn/haar school, waardoor we goed samen kunnen werken met school. Waar nodig, stem je af met de school.

Ervaring met begeleiden (van jongeren) is niet nodig, enthousiasme wel!


Wat heb jij in huis?

·       Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen;

·       Je hebt digitale mogelijkheden en vindt het leuk om online contact te hebben;

·       Je houdt van taal en bent goed in enthousiasmeren van mensen;

·       Je staat open voor nieuwe ontmoetingen;

·       Je bent leergierig en betrouwbaar;

·       Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar;

·       Je bent bereid om je te committeren voor 20 weken;

·       Je bent bereid je te ontwikkelen door deel te nemen aan een workshop of training.

 

Wat bieden wij?

·       Zinvol vrijwilligerswerk met een grote maatschappelijke impact;

·       Diverse passende trainingen;

·       Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen;

·       Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie;

·       Waardering en begeleiding;

·       Een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.


Heb je belangstelling of vragen? Reageer dan op deze vacature!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
·
#28111
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Online-taalmentor-voor-een-scholier-8-tm-16-jaar/28111 om je aan te melden