Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Netwerker voor kernteam bedrijven Taal Doet Meer

Vacature · 1–2 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Marketing & Communicatie
Deze vacature is verlopen
#25358
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Netwerker-voor-kernteam-bedrijven-Taal-Doet-Meer/25358 om je aan te melden
SamenvattingAls netwerker voor het kernteam bedrijven zoek je pro-actief contact met Utrechtse bedrijven.
Uitgebreide omschrijving

“Het kernteam bedrijven betrekt het Utrechtse bedrijfsleven bij het realiseren van de doelen van Taal Doet Meer. Bedrijven kunnen de diverse activiteiten van Taal Doet Meer steunen met mensen, kennis of geld. Bijvoorbeeld door hun werknemers als vrijwilliger of trainer in te zetten, door werkbezoeken te organiseren, materialen beschikbaar te stellen of specifieke activiteiten te sponsoren. Deze bedrijven kunnen zo een zinvolle invulling geven aan hun MVO-beleid en social return in Utrecht. En daar profiteren onze cursisten vervolgens weer van. Een mooie win-win-win-samenwerking.” - Elise Zomer, kernteam bedrijven.

Wat doe je als netwerker voor het kernteam bedrijven?
Als netwerker voor het kernteam bedrijven zoek je pro-actief contact met geselecteerde Utrechtse bedrijven. Je plant afspraken, onderzoekt mogelijkheden tot (uitbreiding van de) samenwerking en vergadert hierover met het kernteam bedrijven.

Wat heb jij in huis?

  • Je bent een netwerker pur sang en legt gemakkelijk nieuwe contacten;
  • Je weet relaties te onderhouden en waar mogelijk uit te breiden;
  • Je volgt MVO-ontwikkelingen op de voet en geeft daarmee richting aan samenwerkingen met bedrijven;
  • Je hebt bij voorkeur een zakelijk netwerk in Utrecht;
  • Je bent zo’n vier tot acht uur per maand beschikbaar.

Wat krijg jij ervoor terug?
Door jouw inzet zorg je ervoor dat nieuwe Utrechters mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact!

Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met zo’n 900 vrijwilligers per jaar voor dat nieuwe Utrechters met een andere moedertaal dan het Nederlands kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is daarbij een rode draad in ons werk. Diverse taalcoaches, (taal)mentoren, huiswerkbegeleiders en Eigen Kracht coaches zijn dagelijks actief om nieuwe Utrechters hun blikveld te laten verbreden en hun talenten te laten ontwikkelen. De vrijwilligers dragen op deze manier ook bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.

 

Heb je belangstelling voor de functie van netwerker voor het kernteam bedrijven? Gebruik de onderstaande knop om aan te melden. 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Taal Doet Meer > Netwerker voor kernteam bedrijven Taal Doet Meer
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
Deze vacature is verlopen
#25358
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Netwerker-voor-kernteam-bedrijven-Taal-Doet-Meer/25358 om je aan te melden