Skip Navigation
Over ons

Wij zijn Stichting Zelfbeschadiging en ons kantoor is in Utrecht. We zijn een landelijke cliëntenorganisatie voor en door mensen die zichzelf beschadigen, hun omgeving en professionals die met...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Communicatie topper

Vacature · 4 uur/week
Oudegracht 36, 3511 AC Utrecht, Netherlands
Marketing & Communicatie
Deze vacature is verlopen
#23987
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Zelfbeschadiging/activiteiten/Communicatie-topper/23987 om je aan te melden
SamenvattingHeb je de nodige kennis van en ervaring in het communicatievak? En draag je graag een steentje bij aan een maatschappelijke organisatie?
Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?
Wij zijn een landelijke cliëntenorganisatie voor en door mensen die zichzelf beschadigen, hun omgeving en professionals die met zelfbeschadiging te maken hebben. Onze missie is om het taboe op zelfbeschadiging te doorbreken. Ervaringskennis is de belangrijkste pijler in ons werk. Wij werken met 30 ervaringsdeskundige vrijwilligers. Om onze missie uit te voeren hebben we een online forum, kun je bij ons terecht voor 1-op-1 contact als mailmaatje en organiseren wij bijeenkomsten voor lotgenoten en naasten. Daarnaast hebben wij een website met informatie over zelfbeschadiging en geven wij vaak voorlichting aan professionals in de gezondheidszorg en het onderwijs. Ieder jaar doen wij mee met Last Man Standing om aandacht te vragen voor de impact van psychische kwetsbaarheid en via sponsoring geld op te halen. 

Wat ga je doen? Voor ons communicatieteam (2-3 vrijwilligers) zijn we op zoek naar iemand die de lijnen uitzet om met de beschikbare communicatiemiddelen onze verschillende doelgroepen zo goed mogelijk te informeren. We hebben vier doelgroepen:

 1. lotgenoten, behoeften: lotgenoten zoeken steun onderling soms informatie van ons;
 2. naasten, behoeften: steun, advies en informatie van ons om staande te blijven en steun te bieden aan lotgenoten;
 3. professionals, behoeften: hoofdzakelijk advies en informatie om ervoor te zorgen dat behandeling en begeleiding van cliënten en naasten zo goed mogelijk tot stand komt;
 4. het algemene publiek.

Het gaat om de volgende werkzaamheden: 

 • Opstellen en uitvoeren van communicatieplan;
 • Realiseren van een contentkalender voor social media en website;
 • Trainen van vrijwilligers hoe zij zichzelf en de stichting kunnen profileren op social media;
 • Meedenken over de (door)ontwikkeling van onze website;
 • Teksten schrijven en/of redigeren voor website, social media, persberichten en andere publicaties;
 • (Mede) ontwikkelen en updaten van communicatiemiddelen zoals brochures en handreikingen;
 • Optreden als perswoordvoerder;
 • Onderhouden en zo nodig actualiseren van de huisstijl.

Wat verwachten wij van jou?
Je hebt ervaring met een of meer van de hierboven genoemde communicatieactiviteiten. Je hebt gemiddeld 4 uur per week tijd. Verder ben je initiatiefrijk, creatief en ondernemend. Faciliterend en behulpzaam met een hands-on mentaliteit. En je vindt het leuk om samen te werken en samen een goed resultaat neer te zetten. Ervaring met het onderwerp zelfbeschadiging is geen vereiste voor deze vrijwilligersfunctie, een “open mind” wel. Wanneer je zelf ervaring met zelfbeschadiging hebt of mensen in je omgeving die zichzelf beschadigen of hebben beschadigd is het belangrijk dat je van een afstand naar je ervaringen kunt kijken en erover praten. 

Wat hebben wij te bieden?

Ons kantoor is in Utrecht, maar onze vrijwilligers komen uit het hele land. Je kunt veel van de werkzaamheden zelfstandig vanuit huis verrichten. Binnen het communicatieteam worden veel zaken afgestemd via Whatsapp of Skype. Het kan voorkomen dat je voor een overleg of bijeenkomst naar Utrecht moet komen. Hiervoor krijg je uiteraard een reiskostenvergoeding. Als je het leuk vindt om juist op kantoor je werkzaamheden te verrichten, dan kan dat ook. We zijn 2-3 dagen per weken open (op maandag, woensdag en om de week op vrijdag). 

Je komt te werken in een organisatie waar je mag zijn wie je bent. Waar lol hebben belangrijk is en waar wij graag onze kennis delen zodat wij leren van elkaar. Wij zijn flexibel, kunnen snel schakelen, geven elkaar ruimte en vangen waar nodig werkzaamheden voor elkaar op. Er is ruimte voor jouw talent en inbreng.

Ook vinden we het belangrijk dat onze dienstverlening van goede kwaliteit is en iedereen zich kan ontwikkelen. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om verschillende cursussen te volgen. 

Ben je enthousiast of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Katrien voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ze is bereikbaar via onderstaande roze knop.

Benieuwd naar wat wij allemaal doen? Kijk dan eens op onze websites.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Zelfbeschadiging
Wij zijn Stichting Zelfbeschadiging en ons kantoor is in Utrecht. We zijn een landelijke cliëntenorganisatie voor en door mensen die zichzelf beschadigen, hun omgeving en professionals die met zelfbeschadiging te maken hebben. Onze missie is om het taboe op zelfbeschadiging te doorbreken. Ervaringskennis is de belangrijkste pijler in ons werk. We werken met 30 ervaringsdeskundige vrijwilligers.
Deze vacature is verlopen
#23987
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Zelfbeschadiging/activiteiten/Communicatie-topper/23987 om je aan te melden