Skip Navigation
Over ons

Het Ubuntuhuis is een kleinschalig buurthuis, waar mensen werken en welkom zijn die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, armoede, sociaal isolement en leven zonder papieren. We organiseren samen...

Gezondheid & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Gastheer/gastvrouw

Vacature · 2–3 uur/week
Vleutenseweg 172, 3532 HN Utrecht, Netherlands
Receptie
#23735
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Ubuntuhuis/activiteiten/Gastheergastvrouw/23735 om je aan te melden
SamenvattingNaast koffie en thee verzorgen vooral ook een luisterend oor zijn en gezelligheid scheppen voor de aanwezige bezoekers. We hebben geen aparte bar.
Uitgebreide omschrijving

Het Ubuntuhuis is op maandag en dinsdag de hele dag open. Er komen zo'n 25-30 mensen uit diverse Afrikaanse landen die deels Engels of Frans spreken. Ook mensen die als Nederlander armoede of dakloosheid kennen komen bij ons, vaak als 1 van de weinige plekken waar ze zich thuis voelen.

We kunnen goed mensen gebruiken die spelletjes willen doen, oefenen met Nederlands praten, afwassen na de maaltijd, koffie en thee bijhouden etc. Dit alles in een informele sfeer, in een kleine organisatie waar weinig directe aansturing is maar wel altijd collega's die er ook van houden dingen op een eigen manier en tempo te doen. Andere vrijwilligers hebben eigen ervaring met dakloosheid, armoede of leven zonder verblijfsstatus en daardoor veel mensenkennis en levenswijsheid.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Ubuntuhuis
Het Ubuntuhuis is een kleinschalig buurthuis, waar mensen werken en welkom zijn die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, armoede, sociaal isolement en leven zonder papieren. We organiseren samen met bezoekers sociale activiteiten zoals wekelijkse maaltijden, taalles, theaterworkshops, ubuntugesprekken en filmmiddagen.
·
#23735
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Ubuntuhuis/activiteiten/Gastheergastvrouw/23735 om je aan te melden