Skip Navigation
Over ons

Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht

Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht (SNDVU) is een hulporganisatie die bed, bad, brood én sociaal-juridische begeleiding biedt aan...

Gezondheid & WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Deel

Taalmaatje

Vacature · 1–2 uur/week
Palestrinastraat 1b, 3533 EH Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
Deze vacature is verlopen
#23226
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Noodopvang-Dakloze-Vreemdelingen-Utrecht/activiteiten/Taalmaatje/23226 om je aan te melden
SamenvattingSamen koffie drinken, de stad leren kennen of andere gezellige activiteiten ondernemen met je maatje.
Uitgebreide omschrijving

De Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht zoekt TAALMAATJES!!


Wij ondersteunen vluchtelingen die nog niet zijn uitgeprocedeerd maar de reguliere opvang moesten verlaten. Wij bieden tijdelijke huisvesting, leefgeld om te voorzien in de eerste levensbehoeften en sociaaljuridische ondersteuning aan ongeveer 100 vluchtelingen. De noodopvang zet zich ook in om de participatie van deze groep te vergroten.

We zoeken enthousiaste vrijwilligers die zich samen met ons willen inzetten voor een gastvrij ontvangst van vluchtelingen in onze stad!


Als maatje word je gekoppeld aan een vluchteling die je regelmatig opzoekt. Jullie kletsen wat, gaan ergens heen (markt, park) en ondertussen oefenen jullie de Nederlandse taal. Je maakt iemand wegwijs in de sociale en culturele activiteiten te Utrecht. Je koppelt terug naar een vaste medewerker als je bijzonderheden opmerkt. Samen kijken jullie waar de client tegenaan loopt of waar knelpunten zitten.

We vragen: Je bent eens in de week of 2 weken een aantal uur bereid af te spreken. Je bent communicatief vaardig en je toont eigen initiatief. Affiniteit met de doelgroep is een pre.
Als je bij ons aan de slag gaat word je onderdeel van een leuk en gemotiveerd team van vrijwilligers en vaste medewerkers!

Heb je interesse?
Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek! Stuur een reactie naar Federica via onderstaande roze knop. Mocht je nog een vraag hebben, reageer dan ook via deze weg.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht
Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht

Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht (SNDVU) is een hulporganisatie die bed, bad, brood én sociaal-juridische begeleiding biedt aan afgewezen asielzoekers. Verspreid over 21 huizen, vangen wij ongeveer honderd personen op die te horen hebben gekregen dat zij niet langer in Nederland mogen blijven, maar om uiteenlopende redenen niet zijn teruggekeerd naar hun land van herkomst. Onder andere door hen sociaal-juridisch bij te staan, werken we samen met hen aan een toekomst die perspectief biedt.

Gezien de onzekere situatie waarin onze bewoners zich bevinden, is het belangrijk om te voorkomen dat zij inactief worden en in een sociaal isolement raken. Met hulp van taalmaatjes, buddy's en andere vrijwilligers proberen wij de participatie van onze cliënten te stimuleren.

Wij zijn een klein team bestaande uit een aantal vaste medewerkers en een aantal vrijwilligers.
Deze vacature is verlopen
#23226
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Noodopvang-Dakloze-Vreemdelingen-Utrecht/activiteiten/Taalmaatje/23226 om je aan te melden