Skip Navigation
Over ons

De Concertzender is een Nederlandse radiozender die klassieke muziek, oude muziek, jazz, wereldmuziek, chanson, nieuwe muziek en popmuziek uitzendt en zich daarbij niet beperkt tot populaire...

Cultuur & Kunst
Deel

Concertzender zoekt: Radio Technicus / Studio Technicus

Vacature · 3–4 uur/week
Ganzenmarkt 14, 3512 GD Utrecht, Netherlands
Creatief
#23364
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Concertzender/activiteiten/Concertzender-zoekt-Radio-Technicus--Studio-Technicus/23364 om je aan te melden
SamenvattingDe Concertzender zoekt uitzendtechnici die bij ons radiostation voor onbepaalde tijd de techniek van de live-uitzendingen willen verzorgen.
Uitgebreide omschrijving

Je doet ervaring op in een professionele broadcast-studio. Bij de Concertzender kom je in aanraking met avontuurlijke muziek en met mensen die een gedeelde passie hebben: muziek.

Over ons:

De Concertzender is een in Utrecht gehuisveste vrijwilligersorganisatie. Sinds 1982 maken wij radioprogramma's die landelijk worden verspreid via kabel en internet. De Concertzender zendt veel muziekgenres uit. Denk bijvoorbeeld aan:

 • veel authentieke jazz, door alle stijlperioden heen;
 • thematische programma’s met bekende en minder bekende klassieke componisten;
 • ruime aandacht voor middeleeuwse, renaissance- en barokmuziek;
 • historische opnamen;
 • muziek uit alle hoeken van de wereld, van etnische veldopnames tot global dance sounds;
 • elektro-akoestische, improvisatie-, pop- en folkmuziek.

Daarnaast bouwt de Concertzender aan een rijk archief met eigen muziekopnamen.

Taakomschrijving:

 • Samen met de presentator heb je de verantwoordelijkheid voor de uitzending van een avond.
 • Je draait muziek van verschillende geluidsdragers, zorgt voor een goede timing, je let op uitzendniveau‘s en improviseert als er iets mis dreigt te gaan. 

Profiel:

 • Affiniteit met audiotechniek en met klassieke muziek, jazz of wereldmuziek is een pré.
 • Het is van groot belang dat je goed kunt multitasken en stressbestendig bent.
 • Goed overweg kunnen met Apple OS X is een pré.

Werktijden:

De live-uitzendingen vinden plaats op werkdagen 's avonds van 19.00 tot 22:00/23:00 uur en op de zondagmiddagen van 15.00 tot 18.00 uur vanuit onze Utrechtse locatie.

 • Medewerkers van de Concertzender werken op vrijwillige basis.

Aannameprocedure:

Eerst een intakegesprek bij ons in de studio, daarna word je ingewerkt totdat je zelfstandig de techniek van de live-uitzendingen kan dragen. Als je in Utrecht woont is dat handig maar geen 'must'.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Concertzender > Concertzender zoekt: Radio Technicus / Studio Technicus
Over Stichting Concertzender
De Concertzender is een Nederlandse radiozender die klassieke muziek, oude muziek, jazz, wereldmuziek, chanson, nieuwe muziek en popmuziek uitzendt en zich daarbij niet beperkt tot populaire stromingen en de minder gebaande paden begaat.
·
#23364
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Concertzender/activiteiten/Concertzender-zoekt-Radio-Technicus--Studio-Technicus/23364 om je aan te melden