Skip Navigation
Over ons

De Concertzender is een Nederlandse radiozender die klassieke muziek, oude muziek, jazz, wereldmuziek, chanson, nieuwe muziek en popmuziek uitzendt en zich daarbij niet beperkt tot populaire...

Cultuur & Kunst
Deel

Medewerker Databeheer / Contentbeheer

Vacature · 4–16 uur/week
Ganzenmarkt 14, 3512 GD Utrecht, Netherlands
IT
Deze vacature is verlopen
#24492
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Concertzender/activiteiten/Medewerker-Databeheer--Contentbeheer/24492 om je aan te melden
SamenvattingDe Concertzender zoekt iemand met goede computervaardigheden, die op wekelijkse basis wil meehelpen bij het online zetten van een muziekcollectie.
Uitgebreide omschrijving

Wij zijn met spoed op zoek naar iemand die bij voorkeur in (de omgeving van) Utrecht woont die goede computervaardigheden heeft, en voor de Concertzender op wekelijkse basis wil meehelpen aan het online zetten van een muziekcollectie.

~ Taakomschrijving:
Je werkt met een database Filemaker, Excel, Google Drive/ Google Docs en spreadsheets, het cms Wordpress en met programma’s voor conversie van audiobestanden (WAV, AIFF en mp3). Belangrijk onderdelen van het werk zijn het converteren en taggen  van geluidsbestanden, het bijwerken van gegevens in de database, en het uploaden van geluidsbestanden naar de website. Bij de te uploaden opnames zoek je bijpassende afbeeldingen en maak je kleine stukken tekst die je vervolgens in het cms invoert. Verder maak je met de database eenvoudige selecties en help je de database te herstructureren.

~ Ervaring / vaardigheden /interesse
Ervaring met de gebruikte programma’s is niet vereist, wel is een goede computervaardigheid en interesse in databases en softwareprogramma’s vereist. Je werkt nauwkeurig en zorgvuldig.

Affiniteit met muziek is gewenst. Mocht je kennis hebben van klassieke muziek, jazz of wereldmuziek dan is dat een pré.

~ Werktijden/ inzet:
Minimaal 1 dag of 2 dagdelen per week gedurende een langere periode (maanden of langer).

~ Aannameprocedure:

Eerst een intakegesprek. Na aanname wordt je ingewerkt totdat je alle werkzaamheden zelfstandig kunt uitvoeren.

~ Over ons:
De Concertzender is een in Utrecht gehuisveste vrijwilligersorganisatie. Sinds 1982 maken wij radioprogramma's die landelijk worden verspreid via kabel en internet. De Concertzender zendt veel muziekgenres uit. Denk bijvoorbeeld aan:

  • veel authentieke jazz, door alle stijlperioden heen.
  • thematische programma’s met bekende en minder bekende klassieke componisten.
  • ruime aandacht voor middeleeuwse, renaissance- en barokmuziek.
  • historische opnamen.
  • muziek uit alle hoeken van de wereld, van etnische veldopnames tot global dance sounds.
  • elektroakoestische-, improvisatie-, pop- en folkmuziek.

Daarnaast bouwt de Concertzender aan een rijk archief met eigen muziekopnamen.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Concertzender
De Concertzender is een Nederlandse radiozender die klassieke muziek, oude muziek, jazz, wereldmuziek, chanson, nieuwe muziek en popmuziek uitzendt en zich daarbij niet beperkt tot populaire stromingen en de minder gebaande paden begaat.
Deze vacature is verlopen
#24492
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Concertzender/activiteiten/Medewerker-Databeheer--Contentbeheer/24492 om je aan te melden