Skip Navigation
Over ons

Niet iedereen kan of wil thuis sterven. In dit geval zijn mensen in de laatste weken van hun leven welkom in het hospice.

Bij Stadshospice Utrecht is er plaats voor vier ernstig zieke mensen met een...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

nacht vrijwilliger Hospice Utrecht

Vacature · 8–16 uur/week
Kanaalstraat 200a, 3531 CR Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#23572
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stadshospice-Utrecht/activiteiten/nacht-vrijwilliger-Hospice-Utrecht/23572 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Betreft een vacature voor terminale vrijwilligers zorg. Wij hebben een bestand van 60 vrijwilligers. Hiervan zijn een aantal specifiek werkzaam als nachtvrijwilliger. De nachten in het hospice zijn vaak speciaal door o.a. de stilte/andere sfeer. De nacht is voor zieke mensen soms extra moeilijk en daardoor is de aanwezigheid van de vrijwilliger juist zo belangrijk. De vrijwilligers zijn altijd met zijn tweeën en kunnen terugvallen op de medische zorg van het ambulante verpleegkundige team van Careyn, het specialistisch team en de huisartsenpost. Daarnaast zijn de coördinatoren dag en nacht bereikbaar. De werkzaamheden zijn gericht op datgene wat nodig is voor de stervende gast en diens naasten. Alle nieuwe vrijwilligrs krijgen na hun inwerkperiode een driedaagse basistraining en regelmatig worden bijscholingscursussen georganiseerd.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die een voorkeur hebben voor de nachten en 2 of meer nachten per maand willen werken. De nachtdiensten zijn van 22.45 uur tot 07.00 uur

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stadshospice Utrecht
Niet iedereen kan of wil thuis sterven. In dit geval zijn mensen in de laatste weken van hun leven welkom in het hospice.

Bij Stadshospice Utrecht is er plaats voor vier ernstig zieke mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Onze vrijwilligers zijn 24 uur per dag, zeven dagen in de week aanwezig. Zij ondersteunen onze gasten en hun naasten in de dagelijkse zorg zoals je thuis ook zou doen. Voor medische zorg is de huisarts verantwoordelijk en is er dagelijks een verpleegkundige in huis.

Om de huiselijke sfeer in het hospice zoveel mogelijk te garanderen, is er gekozen voor vrijwilligers die zowel de huishoudelijke taken op zich nemen als zorg – en begeleidende taken. “Er zijn” is de basis. Er is geen medische kennis nodig om dit werk te kunnen doen. Wel een groot hart en respect voor onze gasten en het proces dat zij doormaken. Vrijwilligers worden ondersteund door de coördinatoren en krijgen een scholing.

Wij vragen van vrijwilligers dat zij wekelijks inzetbaar zijn, waarvan minimaal eens per vier weken een nacht.

Op dit moment hebben we een tekort aan vrijwilligers die nachtdiensten kunnen doen. Als je alleen in de nacht beschikbaar bent, horen we ook heel graag van je!
Deze vacature is verlopen
#23572
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stadshospice-Utrecht/activiteiten/nacht-vrijwilliger-Hospice-Utrecht/23572 om je aan te melden