Skip Navigation
Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Coördinator Opleidingen Rode Kruis

Vacature · 4–6 uur/week
Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht, Netherlands
Administratie
Deze vacature is verlopen
#25659
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Coordinator-Opleidingen-Rode-Kruis/25659 om je aan te melden
SamenvattingOrganisatietalent gezocht!
Uitgebreide omschrijving

Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat.
We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Het verlenen van eerste hulp op locatie is een belangrijke en kenmerkende taak van het Rode Kruis. Als Rode Kruis Utrecht verzorgen wij de eerste hulp inzet bij diverse grote en minder grote evenementen in Utrecht en omgeving.  Onze vrijwilligers moeten hiervoor goed opgeleid worden. Voor afdeling Utrecht zoeken we per direct een:

(vrijwillig) Coördinator Opleidingen

Wat ga je doen;

Als coördinator opleidingen maak je een jaarplan voor de diverse (herhalings-)cursussen binnen de evenementenhulp. Je organiseert de cursussen, je regelt docenten, cursusmateriaal en leslokalen. Je houdt de cursistenadministratie bij en verwerkt de gegevens. Daarnaast ben je vraagbaak voor de vrijwilligers m.b.t. de opleidingsmogelijkheden en heb je contact met de docenten, de supportmedewerker van het district en de coördinator Evenementenhulp.
 

Wij zoeken;

  • Een enthousiaste, accurate en creatieve persoon met organisatietalent;
  • Iemand met goede computervaardigheden en contactuele eigenschappen;
  • Iemand met affiniteit met ons werkterrein Evenementenhulp;
  • Enige ervaring op het gebied van Eerste Hulponderwijs is meegenomen.

Voor deze functie is het wenselijk dat je regelmatig in het Rode Kruis gebouw aanwezig bent op lesavonden (met name maandagavond). De werkzaamheden daarbuiten vragen gemiddeld 4-6 uur van je tijd, grotendeels zelf in te vullen en dus heel flexibel.

Wij bieden;
Een leuke verantwoordelijke functie op vrijwillige basis met beroepsondersteuning. Samenwerking  in een enthousiast team van vrijwillige coördinatoren bij de Evenementenhulp. De mogelijkheid om je te ontwikkelen binnen onze organisatie en om gebruik te maken van ons opleidingsaanbod. Een verzekering en onkostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten.


Heb je interesse? Solliciteer via onderstaande knop!

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op onze website.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Rode Kruis Utrecht > Coördinator Opleidingen Rode Kruis
Over Rode Kruis Utrecht
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Deze vacature is verlopen
#25659
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Coordinator-Opleidingen-Rode-Kruis/25659 om je aan te melden