Skip Navigation
Over ons

Metaal Kathedraal is een ecologische culturele broedplaats in Utrecht, waar per jaar honderden evenementen worden georganiseerd. Eigen culturele programmering, congressen, seminars, workshops,...

Cultuur & KunstCommunity & familie
Deel

Vrijwilliger ZomerBUITENschool

Eenmalig · 2–4 uur
Utrecht, Utrecht, Nederland
JeugdwerkOnderwijsBuiten
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#26975
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Metaal-Kathedraal/activiteiten/Vrijwilliger-ZomerBUITENschool/26975 om je aan te melden
SamenvattingWe zoeken vrijwilligers ter ondersteuning van onze workshops voor kinderen (4-10jaar). We gaan op ontdekking in de natuur: survivallen, vuurtje stoken etc.
Uitgebreide omschrijving

Vrijwilliger zomerprogramma voor kinderen


We hebben een workshop-programma ontwikkeld voor kinderen van 4-10 jaar oud: samen buiten bezig zijn en samen leren van de natuur staan centraal. Workshops gaan bijvoorbeeld over survivallen (bijvoorbeeld speren maken, schieten met pijl en boog, hutten bouwen), dieren (wild safari in de stad), de elementen (lucht, water, aarde enz.) en de kracht van de natuur. Onze docenten zijn ervaren vakmensen, en nu zoeken we vrijwilliger die deze docenten kunnen ondersteunen.


We werken in twee dagdelen: de ochtendworkshops zijn van 09.00-12.00 en de middagworkshops van 13.00-16.00. De vrijwilliger kan in overleg 1 of 2 dagdelen per keer meedoen. Workshops duren 3 uur en vinden plaats op dinsdagen t/m vrijdagen gedurende de zomervakantie (tot 28 augustus).


Kijk op onze website, kopje "Buitenschool", voor een overzicht van de workshops. In overleg met de vrijwilliger en docent maken we een planning wanneer de vrijwilliger komt helpen. We zijn flexibel wat betreft invulling!


Werkzaamheden

De vrijwilliger wordt het aanspreekpunt tijdens de workshop, samen met de docent. Taken zijn bijvoorbeeld:

  • Ouders & kinderen opvangen bij aankomst en naam en telefoonnummer noteren
  • Water en fruit uitdelen in de pauze
  • Kinderen begeleiden bij toiletbezoek
  • "Overblijfjuf/meester" zijn tijdens de lunch
  • Lesprogramma ondersteunen, samen met de docent (kinderen helpen bij het knutselen, zorgen dat de workshop veilig verloopt en elk kind ondersteunen waar nodig)


Wat kun jij bij ons leren?

Dit vrijwilligerswerk is leuk voor iedereen die graag met kinderen omgaat en (meer) wil leren over educatie, omgang met groepen en communicatie (met kinderen). Onze docenten zijn ervaren vakmensen met jarenlange ervaring in de omgang met kinderen dus van hen kun je veel leren. Ons programma is gebaseerd op de onderwijsfilosofieën van Rudolf Steiner en Reggio Emilia, door vrijwilliger te zijn bij de workshops kun je ook hierover veel leren en de docenten staan altijd open voor vragen.


Metaal Kathedraal is een broedplaats en biotoop voor circulair leven dus op ons terrein kun je bovendien veel leren over duurzaamheid, circulariteit en een groene manier van leven. We nodigen je uit om lekker rond te kijken en te ontdekken waar wij ons mee bezighouden.


Kijk voor meer informatie op onze website, kopje "Buitenschool".

Hoe kom ik er?Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht
Over Metaal Kathedraal
Metaal Kathedraal is een ecologische culturele broedplaats in Utrecht, waar per jaar honderden evenementen worden georganiseerd. Eigen culturele programmering, congressen, seminars, workshops, vergaderingen, film- en fotoshoots, voorstellingen, exposities, concerten, festivals, maandelijkse bio-markt, pop-up diners, bruiloften en partijen.
·
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#26975
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Metaal-Kathedraal/activiteiten/Vrijwilliger-ZomerBUITENschool/26975 om je aan te melden