Skip Navigation

Leger des Heils

Non-profit

Over ons

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenArmoede & Huisvesting
Deel

Vrijwilliger avonturenclub voor kinderen

Vacature · 4–8 uur/week
Nieuwegein, Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#23453
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Leger-des-Heils2/activiteiten/Vrijwilliger-avonturenclub-voor-kinderen/23453 om je aan te melden
SamenvattingHoud je van buiten bezig zijn en leuke en leerzame activiteiten voor kinderen te bedenken, te organiseren en te begeleiden? Dan zoeken wij jou!!
Uitgebreide omschrijving

Wat je doet

Voor een nieuw op te richten avonturenclub van Bij Bosshardt Nieuwegein zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om toffe en spannende activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar te bedenken, te organiseren en te begeleiden.
Bij de avonturenclub worden allerlei verschillende activiteiten en spellen voor kinderen georganiseerd. De activiteiten zullen na schooltijd of en in het weekend en zoveel mogelijk buiten plaatsvinden. Al spelenderwijs ontwikkelen kinderen allerlei vaardigheden en ontstaan er vriendschappen voor het leven. De achterliggende gedachte is om kinderen te leren zelfstandige en verantwoordelijke volwassenen te worden. Er wordt op een leuke en leerzame manier veel aandacht besteed aan normen en waarden.
De avonturenclub is onderdeel van de Scouting Vereniging van het Leger des Heils en is gestoeld op de christelijke identiteit. Daarom zal er ook aandacht worden besteed aan Bijbelverhalen en gebed.

Bij Bosshardt
Bij Bosshardt is de 'huiskamer voor de buurt' van het Leger des Heils. In Nederland zijn er zo’n 40 huiskamers voor de buurt van het Leger des Heils. Buurtbewoners kunnen naar Bij Bosshardt voor een praatje, een kop koffie of thee en leuke activiteiten.
De naam ‘Bij Bosshardt’ is ontleend aan de in 2007 overleden ‘Majoor’ Bosshardt.  De majoor geloofde sterk in de bindende kracht van mensen in de buurt. Wat Bij Bosshardt uniek maakt, is dat buurtbewoners zelf aangeven aan welke activiteiten zij behoefte hebben en de ruimte krijgen om de activiteiten zelf te organiseren.

Wij vragen

•Je vindt het leuk om activiteiten voor kinderen te bedenken en te begeleiden
•Je bent geduldig en consequent
•Je bent trouw in je afspraken
•Je bent zelfstandig en stabiel
•Je bent bereid om wekelijks minimaal één dagdeel te komen;
•Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen
•Je respecteert de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils, d.w.z. dat je in je houding, handelen en spreken rekening houdt met de christelijke identiteit.
 
Wij bieden

•Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen
•Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers
•Waardering, gezelligheid en begeleiding
•Trainingen
•WA verzekering
•Een vrijwilligersovereenkomst
•Onderdeel zijn van een gemeenschap die zich inzet voor de kwetsbare naaste.

Lijkt dit je wat?

Neem voor meer informatie contact op met de coördinatoren Bij Bosshardt Nieuwegein:
Esther van Elteren via onderstaande roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Nieuwegein > Nieuwegein Activiteiten > Leger des Heils > Vrijwilliger avonturenclub voor kinderen
Over Leger des Heils
Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp.
Deze vacature is verlopen
#23453
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Leger-des-Heils2/activiteiten/Vrijwilliger-avonturenclub-voor-kinderen/23453 om je aan te melden