Skip Navigation

Leger des Heils

Non-profit

Over ons

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenArmoede & Huisvesting
Deel

Vrijwillig Logeergezin

Vacature · 8–12 uur/week
Aidadreef 8, 3561 GE Utrecht, Netherlands
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#24182
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Leger-des-Heils2/activiteiten/Vrijwillig-Logeergezin/24182 om je aan te melden
SamenvattingMaak het verschil in het leven van een kind!
Uitgebreide omschrijving

Wat je doet
Voor onze jeugdigen in de Gezinshuizen en Gezinsgroepen van het Leger Des Heils Midden-Nederland zijn wij op zoek naar logeergezinnen. Als logeergezin verzorg je tijdens weekenden en/of vakanties de opvang van een jeugdige in je eigen gezinssituatie. De jeugdige woont in een van de gezinshuizen van Het Leger des Heils Midden-Nederland.  Zij groeien daar op, omdat zij door verschillende omstandigheden tijdelijk of voor langere tijd niet thuis bij hun biologische ouders kunnen wonen. Voor veel van deze jongeren is er behoefte aan netwerkuitbreiding, omdat het fijn is om een extra plek te hebben waar je af en toe kunt logeren en mag oefenen met het opbouwen en vasthouden van relaties. Ook voor de gezinshuisouders biedt dit een uitvalbasis, zodat hun vitaliteit in balans blijft. We zijn op zoek naar gezinnen die tijdens vakanties of in een (vast) weekend per maand hierin wat zouden willen betekenen.

Wij vragen
- Je bent minimaal 23 jaar.
- Je kunt een kind veiligheid, warmte en structuur aanbieden en beschikt over een gezonde dosis humor.
- Je bent betrouwbaar in gemaakte afspraken en kunt goed  samenwerken met de gezinshuisouders, jeugdige en de betrokken contactpersoon vanuit het Leger des Heils.
- Je staat stevig in je schoenen, bent geduldig, maar kunt ook duidelijk grenzen aangeven.  
- Een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed.

Wij bieden
-  Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie.
- Waardering, gezelligheid en begeleiding.
- Trainingsaanbod voor vrijwilligers.
- WA-verzekering voor de uren dat je actief bent.
- Reiskostenvergoeding.
- Onkostenvergoeding.

Over het Leger des Heils
Gezinshuizen zijn een kleinschalige vorm van jeugdhulp waarbij meerdere jeugdigen met complexe problematiek tussen de 6 en 18 jaar worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. De gezinshuisouders zijn professioneel en goed opgeleid. Samen met de intensieve ondersteuning van een multidisciplinair team (waaronder een gedragswetenschapper en een gezinscoach) kunnen zij de hulp en begeleiding die nodig is voor de jeugdigen optimaal vorm geven. Kinderen ontwikkelen zich het best in een (gezins)situatie waar rust en geborgenheid te vinden is. Dit is wat een gezinshuis ook in de basis te bieden heeft. Een gewoon huis in een gewone wijk, waar twee ouders de zorg voor een aantal jeugdigen op zich nemen. De dagelijkse gang van zaken is er overzichtelijk en stimuleert de jeugdigen om ‘mee te doen’.

Lijkt dit je wat?
Meer weten? Neem dan contact op met ons! Wij sturen je dan een informatieboekje toe, zodat je rustig kunt lezen wat het betekent om logeergezin te zijn.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Leger des Heils
Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#24182
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Leger-des-Heils2/activiteiten/Vrijwillig-Logeergezin/24182 om je aan te melden