Skip Navigation

Intocht Utrecht

Non-profit

Over ons

De Intocht Utrecht is dé jaarlijkse intocht van Sinterklaas in de stad Utrecht. Alle inwoners van Utrecht zijn van harte welkom bij dit grote feest dat doorggaans door ruim 35.000 enthousiaste...

Cultuur & KunstKinderen & Jeugd
Deel

Organisator Pietencommissie Intocht Utrecht

Vacature · 2–4 uur/week
3584 GP, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Festival
Deze vacature is verlopen
#24605
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Intocht-Utrecht/activiteiten/Organisator-Pietencommissie-Intocht-Utrecht/24605 om je aan te melden
SamenvattingOrganisatie talent gezocht voor het werven ven organiseren van 160 Pieten voor de intocht van Sinterklaas op 19 november 2017
Uitgebreide omschrijving

Help jij mee met de intocht in Utrecht?

Sint zoekt hulp
Op zondag 19 november komt Sinterklaas weer aan in Utrecht. Alle inwoners van Utrecht zijn van harte welkom bij dit grote feest dat vorig jaar door ruim 35.000 enthousiaste bezoekers meegevierd werd. Hiermee is de intocht van Sinterklaas een van de grootste evenementen in Utrecht.

De intocht bestaat uit vier onderdelen: de vaartocht door de Oude Gracht, de aankomst op de Weerdsluis, de optocht door de stad en het kinderevenement op het Domplein. De organisatie van de intocht is in handen van twintig gemotiveerde vrijwilligers (Coördinatoren) die er alles aan doen om er weer een fantastisch evenement van te maken. Voor de komende intocht zoeken we versterking van de Pietencommissie (Pico).

Pietencommissie (Pico)
Aan de intocht in Utrecht doen ruim 160 Pieten vrijwillig mee. Zij vormen het grootste en meest herkenbare deel van de intocht. Als lid van de Pico ben je verantwoordelijk voor de het werven, aansturen, kleden en schminken van de Pieten. Ook organiseert de Pico de jaarlijkse Pietendag met workshops voor de Pieten. De Pico bestaat uit drie vrijwilligers en komt vanaf mei een tot twee keer per maand bij elkaar. Tegen de tijd dat de intocht plaatsvindt, wordt dit vaker. In Utrecht zijn de Pieten roetveegpiet. 

Wie zoeken we?
Ben jij creatief, enthousiast en overtuigend? Kun je goed organiseren en anderen aansturen? Woon jij bij voorkeur in Utrecht en vind je het leuk om deel uit te maken van de organisatie van een groot feest voor Utrecht en haar inwoners? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat bieden we je?
Alle medewerkers helpen vrijwillig mee maar dat wil niet zeggen dat je er niets voor terugkrijgt. De ervaring die je hiermee opdoet en het plezier dat je samen met de vrijwilligers en de bezoekers beleeft, maken dit een waardevolle en vooral leuke investering.

Aanmelden of meer informatie
Je aanmelding kun je mailen via onderstaande knop, ta.v. de producent van de intocht, Christine van Pul.

 

 

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Intocht Utrecht > Organisator Pietencommissie Intocht Utrecht
Over Intocht Utrecht
De Intocht Utrecht is dé jaarlijkse intocht van Sinterklaas in de stad Utrecht. Alle inwoners van Utrecht zijn van harte welkom bij dit grote feest dat doorggaans door ruim 35.000 enthousiaste bezoekers meegevierd wordt. Hiermee is de intocht één van de grootste buiten-evenementen van de stad.

De intocht is een complex evenement bestaande uit zes hoofdonderdelen: de start bij het Ledig Erf, de vaartocht door de Oude Gracht, de aankomst op de Weerdsluis, de optocht door de stad, het kinderevenement op het Domplein en verschillende kleine deel-evenementen.

De organisatie van de intocht is in handen van tientallen gemotiveerde vrijwilligers die er alles aan doen om er weer een fantastisch evenement van te maken. Er zijn voor de intocht op zondag 15 november 2020 weer veel vrijwilligers nodig.
Deze vacature is verlopen
#24605
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Intocht-Utrecht/activiteiten/Organisator-Pietencommissie-Intocht-Utrecht/24605 om je aan te melden