Skip Navigation

Intocht Utrecht

Non-profit

Over ons

De Intocht Utrecht is dé jaarlijkse intocht van Sinterklaas in de stad Utrecht. Alle inwoners van Utrecht zijn van harte welkom bij dit grote feest dat doorggaans door ruim 35.000 enthousiaste...

Cultuur & KunstKinderen & Jeugd
Deel

Coördinator Weerdsluis Intocht Utrecht Sinterklaas

Vacature · 2–3 uur/week
3522 AV, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Festival
Deze vacature is verlopen
#24962
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Intocht-Utrecht/activiteiten/Coordinator-Weerdsluis-Intocht-Utrecht-Sinterklaas/24962 om je aan te melden
SamenvattingCreatief en organisatietalent gezocht voor het regelen van de ontvangst van Sinterklaas op de Weerdsluis. We zijn alweer begonnen met de organisatie
Uitgebreide omschrijving

Help jij mee met de intocht in Utrecht?

Sint zoekt hulp

Op zondag 17 november 2019 komt Sinterklaas weer aan in Utrecht. Alle inwoners van Utrecht zijn van harte welkom bij dit grote feest dat vorig jaar door ruim 35.000 enthousiaste bezoekers meegevierd werd. Hiermee is de intocht van Sinterklaas een van de grootste evenementen in Utrecht.

De intocht bestaat uit vijf onderdelen: de start bij het Ledig Erf, de vaartocht door de Oude Gracht, de aankomst op de Weerdsluis, de optocht door de stad en het kinderevenement op het Domplein. De organisatie van de intocht is in handen van gemotiveerde vrijwilligers (Coördinatoren) die er alles aan doen om er weer een fantastisch evenement van te maken.

Voor de komende intocht zoeken we een coördinator Weerdsluis

Sinterklaas en zijn 180 Pieten stappen ieder jaar aan wal bij de Weerdsluis aan de Bemuurde Weerd. Ze worden daar ontvangen door de presentator en de burgemeester. Op dat moment staan duizenden kinderen en ouders te wachten op de vaarstoet rond de kom van de Weerdsluis. Ieder jaar maakt de organisatie van de deze ontvangst een feestelijk spektakel met optredens en muziek.

Als coördinator werk je samen in een kleine commissie die alle creatieve en logistieke zaken rond de Weerdsluis en de aankomst organiseert. De commissie werkt nauw samen met de producent en de artistiek leider.

Taken

Je denkt mee met de artistieke leider over de inhoud van de act en de aankleding van het podium en regelt de productie hiervan. Ook stuur je samen met de producent de leveranciers (tenten, horeca en anderen) aan en maak je het draaiboek van de Weerdsluis voor de dag van de intocht. Op de dag van de intocht stuur je de activiteiten op de locatie Weerdsluis aan.

Wie zoeken we?

Ben jij creatief, enthousiast en overtuigend? Kun je goed organiseren en werk je graag samen met andere vrijwilligers? Woon jij bij voorkeur in Utrecht en vind je het leuk om deel uit te maken van de organisatie van een groot feest voor Utrecht en haar inwoners?  Schat je in dat je je meerdere jaren kunt verbinden aan de intocht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat bieden we je?

Werken in een leuke vrijwilligersorganisatie. Alle medewerkers helpen vrijwillig mee, maar dat wil niet zeggen dat je er niets voor terugkrijgt. Het plezier dat je samen met de vrijwilligers en de bezoekers beleeft, maken dit een waardevolle en vooral leuke investering. En meewerken aan een evenement met 35.000 bezoekers staat ook nog eens goed op je cv!

Aanmelden of meer informatie

Reageer via onderstaande knop.
 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Intocht Utrecht > Coördinator Weerdsluis Intocht Utrecht Sinterklaas
Over Intocht Utrecht
De Intocht Utrecht is dé jaarlijkse intocht van Sinterklaas in de stad Utrecht. Alle inwoners van Utrecht zijn van harte welkom bij dit grote feest dat doorggaans door ruim 35.000 enthousiaste bezoekers meegevierd wordt. Hiermee is de intocht één van de grootste buiten-evenementen van de stad.

De intocht is een complex evenement bestaande uit zes hoofdonderdelen: de start bij het Ledig Erf, de vaartocht door de Oude Gracht, de aankomst op de Weerdsluis, de optocht door de stad, het kinderevenement op het Domplein en verschillende kleine deel-evenementen.

De organisatie van de intocht is in handen van tientallen gemotiveerde vrijwilligers die er alles aan doen om er weer een fantastisch evenement van te maken. Er zijn voor de intocht op zondag 15 november 2020 weer veel vrijwilligers nodig.
Deze vacature is verlopen
#24962
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Intocht-Utrecht/activiteiten/Coordinator-Weerdsluis-Intocht-Utrecht-Sinterklaas/24962 om je aan te melden