Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt ...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Mevrouw in Overvecht heeft een luisterend oor nodig! Jij?

1–2 uur/week
Overvecht, Utrecht, Utrecht 3554 XB, Nederland
Sociaal contactOndersteunend werk
Praten met anderenLuisterenNederlands
Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
#27474
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Mevrouw-in-Overvecht-heeft-een-luisterend-oor-nodig-Jij/27474 om je aan te melden
SamenvattingMevrouw heeft de zorg voor haar man met dementie en dat valt haar zwaar.
Uitgebreide omschrijving


Kun jij goed luisteren, zonder direct een oordeel te vormen? Mevrouw heeft voortdurend het gevoel dat haar tekort gedaan wordt in het leven en klaagt daar veelvuldig over. Even wat aandacht, wat humor en dan samen iets leuks gaan doen zou mevrouw heel erg kunnen helpen. Ze zit veel in haar flatje met haar man en verveelt zich erg in deze coronatijd.


Geïnteresseerd? Neem contact met ons op, dan vertellen we je wat meer.

Corona update oktober 2020: onze vrijwilligers kunnen nog steeds op huisbezoek, uiteraard in achtneming van alle richtlijnen.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Hulp bij Dementie > Mevrouw in Overvecht heeft een luisterend oor nodig! Jij?
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
·
#27474
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Mevrouw-in-Overvecht-heeft-een-luisterend-oor-nodig-Jij/27474 om je aan te melden