Skip Navigation
Over ons

Boogh Utrecht De Paraplu biedt activiteiten op het gebied van ontmoeting, educatie en training. De deelnemers zijn direct betrokken bij de vorming van het beleid, bij de invulling van het...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Heb jij oog voor onze soosbezoekers?

Vacature · 3 uur/week
Van Bijnkershoeklaan 10, 3527 XL Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#23744
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Boogh-Utrecht-De-Paraplu/activiteiten/Heb-jij-oog-voor-onze-soosbezoekers/23744 om je aan te melden
SamenvattingOnze avondsoos voor blinden en slechtzienden biedt een afwisselend programma . Zonder ondersteuning door enthousiaste vrijwilligers is dat onmogelijk!
Uitgebreide omschrijving

Kom jij ons team versterken?

Boogh Utrecht De Paraplu biedt activiteiten op het gebied van ontmoeting, lotgenotencontact, educatie en training. De deelnemers zijn direct betrokken bij de vorming van het beleid, bij de invulling van het activiteitenaanbod en bij de uitvoering van diverse taken binnen de organisatie. Daarbij worden zij ondersteund door professionals en vrijwilligers.

Eén van de activiteiten is de avondsoos voor blinden en slechtzienden. Donderdagavond in de oneven weken zijn de deelnemers in een gemoedelijke sfeer samen voor :

  • Sport- en Spelactiviteiten
  • Hersengymnastiek
  • Groepsgesprekken
  • Lezingen door gastsprekers
  • Groenactiviteiten
  • Een hapje, drankje en informeel samenzijn

Wij vragen een sterke persoonlijkheid, die fysiek in staat is onze activiteiten te ondersteunen. Bijvoorbeeld: het duwen van een rolstoel, het tillen van spelmateriaal, maar ook assisteren in de keuken of aan tafel. Daarnaast vragen wij om goede communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen, zodat je goed in kan spelen op de behoeftes en mogelijkheden van de deelnemers en de inzet van je collega-vrijwilligers. Bovendien zou het fijn zijn wanneer je in staat bent mee te denken over de organisatie en uitvoering van de activiteiten én de jaarlijks uitgaansdag. Ervaring met de doelgroep is een pré.

Wij bieden een vrijwilligerscontract, reiskostenvergoeding,  e-learning "Omgaan met de gevolgen van hersenletsel", intervisie-bijeenkomsten en een inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega’s.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Boogh Utrecht De Paraplu
Boogh Utrecht De Paraplu biedt activiteiten op het gebied van ontmoeting, educatie en training. De deelnemers zijn direct betrokken bij de vorming van het beleid, bij de invulling van het activiteitenaanbod en bij de uitvoering van diverse taken binnen de organisatie. Daarbij worden zij ondersteund door professionals en vrijwilligers.

Mensen met een specifieke ondersteuningsbehoefte vanwege hersenletsel of lichamelijke beperking bieden wij professionele begeleiding, waarbij respect en gelijkwaardigheid onze uitgangspunten zijn. Scholing en deskundigheidsbevordering van onze vrijwilligers krijgen veel aandacht.

Naast de activiteiten en ontmoetingsgroepen biedt Boogh Utrecht De Paraplu een gevarieerd cursusprogramma in de periode van september tot en met juni.
Deze vacature is verlopen
#23744
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Boogh-Utrecht-De-Paraplu/activiteiten/Heb-jij-oog-voor-onze-soosbezoekers/23744 om je aan te melden