Navigatie overslaan
Post | juli 2021 | Nieuws | 2 min lezen

DigiWijs 3.0 ontvangt het ‘Goed Geregeld’ Keurmerk!

Digiwijs vrijwillige inzet goed geregeld nov- keurmerk

Proficiat DigiWijs 3.0!


Wethouder Anke Klein reikte dinsdagmiddag 13 juli jl. het 'Vrijwillige Inzet Goed Geregeld'- certificaat van Vereniging NOV uit aan Digiwijs 3.0. Zij hebben daarmee hun vrijwilligersbeleid goed op orde!


DigiWijs 3.0

DigiWijs 3.0 helpt de digitale vaardigheden te versterken van Utrechters met behulp van ongeveer 70 vrijwilligers. Daarmee opent DigiWijs 3.0 voor veel Utrechters de deur naar een groter sociaal netwerk, het leren van de Nederlandse taal en het met zelfvertrouwen, zelfstandig regelen van zaken.


DigiWijs 3.0 startte in oktober 2020 dit traject onder leiding van projectcoördinator Peter Haver. Een diverse, enthousiaste werkgroep heeft in iets meer dan een half jaar tijd de vragenlijst van Goed Geregeld doorlopen, er zijn verbeterpunten benoemd en de werkgroep is aan de slag gegaan om documenten aan te passen of te ontwikkelen. Zo hebben zij nu een heel up-to-date vrijwilligersbeleid inclusief een handleiding voor nieuwe vrijwilligers. VC Utrecht collega Noortje van Tienen-van der Meer begeleidde het traject.


"Knap hoe ze -alles online- met elkaar voor elkaar hebben gekregen en heel terecht dat ze nu het certificaat van 'Goed Geregeld' in ontvangst mogen nemen!"Het kwaliteitskeurmerk 'Goed Geregeld'

Met het keurmerk 'Goed Geregeld' laten organisaties zien dat zij hun vrijwilligersbeleid goed op orde hebben. Het keurmerk wordt toegekend door NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) voor vier jaar. In Utrecht haalden onder meer Axion Continu, De Wilg en Taal Doet Meer dit keurmerk via VC Utrecht.  


Vrijwillige inzet in jouw organisatie ook 'Goed Geregeld'?

Wil je ook aan de buitenwereld, inclusief (potentiële) nieuwe vrijwilligers, duidelijk maken dat jullie het goed geregeld hebben? Dan kun je als organisatie besluiten om ook voor het Keurmerk ‘Goed Geregeld’ te gaan. Zo laat je op een objectieve manier zien dat jullie het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk hebben georganiseerd. 


Meer weten over Goed Geregeld of het behalen van het keurmerk? Druk op de roze knop hieronder!Als vrijwilliger aan de slag bij een organisatie die het goed geregeld heeft?!

Wil jij ook Utrechters helpen mee te doen in de digitale samenleving? Bekijk het vacatureaanbod! Of laat je inspireren door het verhaal van Utrechtse vrijwilliger Huib.

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·