Skip Navigation

Zoals JIJ

Non-profit

Over ons

Zoals JIJ is een maatjesproject voor en door jonge vrouwen in Utrecht. Ons doel is het verbinden en empoweren van jonge vrouwen. Dit willen we bereiken door het on- en offline delen van echte, rauwe ...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdGender gelijkheid
Deel

Maatjes voor tienermeiden gezocht

1–2 uur/week
De Lessepsstraat 78, 3553 RL Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
LuisterenPraten met anderen
Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdGender gelijkheid
#24021
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Zoals-JIJ/activiteiten/Maatjes-voor-tienermeiden-gezocht/24021 om je aan te melden
SamenvattingWil jij anderen inspireren door jezelf te zijn? Meld je bij aan bij ons maatjesproject, deel je verhaal en investeer in tienermeiden uit Utrecht.
Uitgebreide omschrijving

Zoals JIJ is een maatjesproject voor en door jonge vrouwen in Utrecht. Ons doel is het verbinden en empoweren van jonge vrouwen. Dit willen we bereiken door het on- en offline delen van echte, rauwe en eerlijke verhalen waarin we onszelf en de ander kunnen herkennen.

Voor ons project 'Zoals JIJ' zijn we op zoek naar vrouwelijke vrijwilligers; 'JIJ-vrouwen'.

'JIJ' staat voor: Jezelf, Inspirerend en Jong.

Jezelf

In een online verhaal deelt een JIJ-vrouw eerlijk over een stukje van haar leven. Die openheid en kwetsbaarheid verwachten we ook van de JIJ-vrouw in het mogelijke contact dat volgt met een tienermeisje. De JIJ-vrouw zal zoeken naar een goede balans in het delen van haar eigen verhaal en het luisteren en ontdekken van het verhaal van de tiener. ‘Jezelf zijn’ is cruciaal bij ‘Zoals JIJ’.

Inspirerend

We geloven dat je als vrouw niet inspirerend bent met een sterk verhaal of met een leven om jaloers op te worden. Inspirerende vrouwen zijn eerlijk, luisteren, bemoedigen en hebben aandacht voor een ander. De JIJ-vrouw vindt dit erg belangrijk en stelt anderen om zich heen graag op hun gemak.

Jong

De JIJ-vrouwen die hun verhaal delen op de website zijn allemaal jong. Tussen de 21 en de 35. Ondanks dat het leeftijdsverschil met een tienermeisje misschien niet enorm groot is, kan het wel zo zijn dat beide vrouwen in totaal verschillende werelden leven. De JIJ-vrouw is ‘open-minded’ en oordeelt niet. Ze staat open voor de leefwereld van een ander en heeft oprechte interesse.

Ben jij de JIJ-vrouw die we zoeken? Neem dan contact met ons op!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Zoals JIJ > Maatjes voor tienermeiden gezocht
Over Zoals JIJ
Zoals JIJ is een maatjesproject voor en door jonge vrouwen in Utrecht. Ons doel is het verbinden en empoweren van jonge vrouwen. Dit willen we bereiken door het on- en offline delen van echte, rauwe en eerlijke verhalen waarin we onszelf en de ander kunnen herkennen. We koppelen (kwetsbare) tienermeiden aan jonge vrouwen uit Utrecht.

Voor wie: Utrechtse meiden van 14-18 jaar
Door wie: Utrechtse vrouwen van 21-35 jaar

Een tienermeisje komt in contact met een vrouw die haar aanmoedigt, in haar gelooft en het beste in haar naar boven haalt tijdens een individueel traject dat op verschillende momenten en plekken kan plaatsvinden.

Onze website is een belangrijk onderdeel van het project. Hierop kunnen de tienermeiden de verhalen lezen van de vrouwen waar ze mee in contact kunnen komen en direct reageren. De tiener kan zelf kiezen op welke manier ze in contact wil komen; door te chatten, het ontvangen van een kaartje of een ontmoeting in real life. Als er een klik is, dan houden ze contact door af en toe af te spreken, te appen en leuke kaartjes te ontvangen. In principe duurt een Zoals JIJ traject een jaar.
·
#24021
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Zoals-JIJ/activiteiten/Maatjes-voor-tienermeiden-gezocht/24021 om je aan te melden