Skip Navigation
Over ons

WIL kent de wijk. WIL weet waar je terecht kunt wanneer je nieuwe mensen wilt ontmoeten, waar je mee kunt doen aan leuke activiteiten en welke mensen in de buurt je verder kunnen helpen als je ergens...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familie
Deel

Mede-coördinator Klussendienst gezocht!

Vacature · 4–12 uur/week
Ltc Vleuten De Meern, Europaweg 48, Vleuten, Utrecht 3451 HG, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23139
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Wil-Wijk-Informatie-Lijn/activiteiten/Mede-coordinator-Klussendienst-gezocht/23139 om je aan te melden
SamenvattingVrijwillige mede-coördinator voor de klussendienst gezocht. Hulpvragen en aanbod vrijwilligers samenbrengen.
Uitgebreide omschrijving

Vrijwillige coördinatoren spelen een belangrijke rol binnen de4 buren-hulpdiensten van Wil. Zij werken voor én met buurtbewoners uit Vleuten-De Meern, met ondersteuning van een sociaal makelaar.

Alle aanvragen voor de Klussendienst worden via de Telefoondienst doorgemaild naar de coördinatoren. Zelfstandig wonende volwassenen uit de wijk Vleuten-De Meern kunnen bellen voor hulp bij klusjes, die zij zelf niet (meer) kunnen uitvoeren en waarvoor zij ook geen beroep kunnen doen op buren, familie of mantelzorgers. Het gaat om klussen van maximaal twee uur, die te klein zijn om een vakman voor in te huren, maar die wel gedaan moeten worden. In het afgelopen jaar waren er 169 klus-aanvragen.

Bij elke hulpvraag zoekt de coördinator iemand uit de vrijwilligersgroep, die de klus kan en wil gaan uitvoeren. Momenteel staan er 17 klussers op de vrijwilligerslijst. Hoe beter de coördinator de eigen vrijwilligersgroep kent, des te beter kan de juiste vrijwilliger bij de klusvraag gevonden worden. Daarvoor is een goed beeld nodig van persoonlijke voorkeuren en (klus)mogelijkheden van de verschillende mensen. Als er nieuwe vrijwilligers nodig zijn, dan voert de coördinator om die reden zelf het kennismakingsgesprek voordat iemand bij de dienst wordt ingeschreven. Goed contact houden met elkaar is ook daarna een punt van aandacht voor de coördinator.

Als een klusvraag niet helemaal duidelijk is, gaat de coördinator bij de wijkbewoner kijken om een goed beeld te krijgen of de vraag wel binnen de dienst past.

Wanneer er zich bijzonderheden voordoen bij een cliënt, zijn de coördinatoren het eerste aanspreekpunt voor de uitvoerende vrijwilligers van hun dienst en ook voor de cliënt.

Kandidaat-coördinatoren worden uitgenodigd te reageren op deze vacature. Ook als u eerst meer wilt weten over deze verantwoordelijke vrijwilligersvacature, kunt u contact opnemen. 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Vleuten > Vleuten Activiteiten > Wil Wijk Informatie Lijn > Mede-coördinator Klussendienst gezocht!
Over Wil Wijk Informatie Lijn
WIL kent de wijk. WIL weet waar je terecht kunt wanneer je nieuwe mensen wilt ontmoeten, waar je mee kunt doen aan leuke activiteiten en welke mensen in de buurt je verder kunnen helpen als je ergens naar op zoek bent. WIL zoekt met je mee naar het antwoord op je vraag.
Deze vacature is verlopen
#23139
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Wil-Wijk-Informatie-Lijn/activiteiten/Mede-coordinator-Klussendienst-gezocht/23139 om je aan te melden