Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

WIL is de welzijnsorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455). De letters WIL staan voor Wijk Informatie Lijnen en daarmee raken we precies datgene wat WIL is: ...

OuderenMensen met een beperkingWelzijn
Deel
Feestelijke opening Wil in je buurt

Feestelijke opening Wil in je buurt

Evenement · 27 jun 2017, 16:00 - 19:00
Burchtpoort 5, 3452 MD Vleuten, Netherlands
WelzijnBuurt & omgeving
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Stichting WIL in je buurt (WIL)
#26465
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Wil-Wijk-Informatie-Lijn/activiteiten/Feestelijke-opening-Wil-in-je-buurt/26465 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Het nieuwe buurtnetwerk Wil van en voor bewoners van Vleuten, De Meern en Haarzuilens wordt op dinsdag 27 juni feestelijk gelanceerd in de Cultuurcampus. Iedereen uit Vleuten, De Meern en Haarzuilens is hier van harte welkom. Vooral bewoners met vragen, die op zoek zijn, iets niet kunnen vinden. Of een initiatief willen starten en buurtgenoten zoeken die mee willen doen. We horen graag of je erbij bent!

Vraagbaak
Wil (Wijk informatie lijnen) is de vraagbaak waar buurtbewoners en professionals terecht kunnen met hun vragen. Bewoners van Vleuten, de Meern en Haarzuilens kunnen mailen, bellen of binnenlopen op de Cultuurcampus. Een vrijwillige buurtbewoner helpt bij het vinden van een antwoord samen met het buurtnetwerk. Wil je weten wat er allemaal in de wijk te doen is, actief worden, mensen leren kennen of een initiatief starten? Ben je op zoek naar een fiets-, wandel-, lees- of bridgeclub? Heb je praktische hulp nodig of wil je hulp bieden? Kom 27 juni naar de feestelijke lancering van Wil.

Wilinjebuurt.nl
Veel bewoners van Vleuten, De Meern en Haarzuilens zoeken hun weg in de buurt door op internet te zoeken. Op 27 juni wordt daarom ook de website www.wilinjebuurt.nl gelanceerd. Hier is informatie uit verschillende bronnen te vinden over sporten en bewegen, praktische hulp, ontmoeting en contact, gezondheid en zorg, leren en ontwikkelen, actief in de buurt, cultuur en natuur. De website geeft antwoord op veel gestelde vragen zoals “Waar kan ik andere bewoners ontmoeten, Nederlands leren of digitaal mijn weg vinden?” “Wat is er allemaal te doen op cultureel gebied, welke initiatieven zijn er en welke zorg is er in de buurt?” “Wie helpt mijn idee verder, kan helpen bij de administratie, financiën, klusjes of vervoer?”

Feestelijke lancering
Tijdens de feestelijke lancering kun je kennis maken met de mensen achter Wil, de website, de informatiemap en het buurtnetwerk van Wil. De opening wordt verricht door wethouder Kees Diepeveen met een hapje, drankje, muziek en dans uit de wijk. Bewoners delen hun ervaringen en de Wil-vrijwilligers worden gecertificeerd. Wil gaat vervolgens aan tafel aan de slag met de vragen die er zijn. We horen graag waar je naar op zoek bent en wat je mist!

Waarom Wil?
In de veelheid aan initiatieven en (informele) organisaties in Vleuten De Meern is het voor bewoners en professionals niet altijd gemakkelijk te vinden wat je nodig hebt, wat past bij de vraag die je hebt. Wil bundelt informatie en kennis om activiteiten, initiatieven en organisaties gemakkelijker vindbaar te maken. Om bewoners te helpen hun weg te vinden en netwerk te versterken. Wil is een initiatief van Welzaam, actieve bewoners, Buurtteams en Netwerk Informele Zorg. Wil helpt je graag verder!

Kom langs!
Kennismaken met Wil? Kom 27 juni naar de Cultuurcampus. Aanmelden kan via [email protected].

Vragen welkom!
Wil je actief worden,  anderen ontmoeten of een initiatief starten? Heb je praktische hulp nodig of wil je hulp bieden? Ben je op zoek naar activiteiten? We horen graag waar je naar op zoek bent!

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
evenementen > Stichting WIL in je buurt (WIL) > Feestelijke opening Wil in je buurt

Over Stichting WIL in je buurt (WIL)

WIL is de welzijnsorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455). De letters WIL staan voor Wijk Informatie Lijnen en daarmee raken we precies datgene wat WIL is: de wegwijzer in de wijk. De slogan van WIL is dan ook: WIL wijst je de weg.

De doelstelling van WIL is om de wijk Vleuten-De Meern te voorzien van informatie op het gebied van informele zorg en welzijn in de directe woonomgeving. Daarnaast willen wij toegankelijke burenhulp verlenen.

Wij willen het netwerk zijn van en voor de bewoners van Vleuten-De Meern. Wij helpen de bewoners te vinden wat ze zoeken in hun eigen buurt. Dat kan een vergaderlocatie zijn of het adres van een breiclubje. Het kan een wandelmaatje zijn of een tip waar kinderen samen kunnen sporten. Het kan ook concrete (buren)hulp zijn: een boodschap doen voor een buurtbewoner of hem/haar even naar het ziekenhuis brengen. Deze burenhulpteams zijn verdeeld over de boodschappenhulp, de klusjeshulp, de vervoershulp, een algemene hulpdienst en een computer hulpdienst. Via deze vijf hulpdiensten bieden ruim 100 enthousiaste vrijwilligers concrete burenhulp aan inwoners van de wijk die zelf geen beroep kunnen doen op mantelzorg en waarvoor professionele hulp te duur is.

Kom jij ons team versterken?