Skip Navigation
Over ons

WIL kent de wijk. WIL weet waar je terecht kunt wanneer je nieuwe mensen wilt ontmoeten, waar je mee kunt doen aan leuke activiteiten en welke mensen in de buurt je verder kunnen helpen als je ergens...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familie
Deel

Feestelijke opening Wil in je buurt

Event · 27 jun 2017, 16:00 - 19:00
Burchtpoort 5, 3452 MD Vleuten, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26465
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Wil-Wijk-Informatie-Lijn/activiteiten/Feestelijke-opening-Wil-in-je-buurt/26465 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Het nieuwe buurtnetwerk Wil van en voor bewoners van Vleuten, De Meern en Haarzuilens wordt op dinsdag 27 juni feestelijk gelanceerd in de Cultuurcampus. Iedereen uit Vleuten, De Meern en Haarzuilens is hier van harte welkom. Vooral bewoners met vragen, die op zoek zijn, iets niet kunnen vinden. Of een initiatief willen starten en buurtgenoten zoeken die mee willen doen. We horen graag of je erbij bent!

Vraagbaak
Wil (Wijk informatie lijnen) is de vraagbaak waar buurtbewoners en professionals terecht kunnen met hun vragen. Bewoners van Vleuten, de Meern en Haarzuilens kunnen mailen, bellen of binnenlopen op de Cultuurcampus. Een vrijwillige buurtbewoner helpt bij het vinden van een antwoord samen met het buurtnetwerk. Wil je weten wat er allemaal in de wijk te doen is, actief worden, mensen leren kennen of een initiatief starten? Ben je op zoek naar een fiets-, wandel-, lees- of bridgeclub? Heb je praktische hulp nodig of wil je hulp bieden? Kom 27 juni naar de feestelijke lancering van Wil.

Wilinjebuurt.nl
Veel bewoners van Vleuten, De Meern en Haarzuilens zoeken hun weg in de buurt door op internet te zoeken. Op 27 juni wordt daarom ook de website www.wilinjebuurt.nl gelanceerd. Hier is informatie uit verschillende bronnen te vinden over sporten en bewegen, praktische hulp, ontmoeting en contact, gezondheid en zorg, leren en ontwikkelen, actief in de buurt, cultuur en natuur. De website geeft antwoord op veel gestelde vragen zoals “Waar kan ik andere bewoners ontmoeten, Nederlands leren of digitaal mijn weg vinden?” “Wat is er allemaal te doen op cultureel gebied, welke initiatieven zijn er en welke zorg is er in de buurt?” “Wie helpt mijn idee verder, kan helpen bij de administratie, financiën, klusjes of vervoer?”

Feestelijke lancering
Tijdens de feestelijke lancering kun je kennis maken met de mensen achter Wil, de website, de informatiemap en het buurtnetwerk van Wil. De opening wordt verricht door wethouder Kees Diepeveen met een hapje, drankje, muziek en dans uit de wijk. Bewoners delen hun ervaringen en de Wil-vrijwilligers worden gecertificeerd. Wil gaat vervolgens aan tafel aan de slag met de vragen die er zijn. We horen graag waar je naar op zoek bent en wat je mist!

Waarom Wil?
In de veelheid aan initiatieven en (informele) organisaties in Vleuten De Meern is het voor bewoners en professionals niet altijd gemakkelijk te vinden wat je nodig hebt, wat past bij de vraag die je hebt. Wil bundelt informatie en kennis om activiteiten, initiatieven en organisaties gemakkelijker vindbaar te maken. Om bewoners te helpen hun weg te vinden en netwerk te versterken. Wil is een initiatief van Welzaam, actieve bewoners, Buurtteams en Netwerk Informele Zorg. Wil helpt je graag verder!

Kom langs!
Kennismaken met Wil? Kom 27 juni naar de Cultuurcampus. Aanmelden kan via [email protected].

Vragen welkom!
Wil je actief worden,  anderen ontmoeten of een initiatief starten? Heb je praktische hulp nodig of wil je hulp bieden? Ben je op zoek naar activiteiten? We horen graag waar je naar op zoek bent!

Hoe kom ik er?
Vleuten > events > Wil Wijk Informatie Lijn > Feestelijke opening Wil in je buurt
Over Wil Wijk Informatie Lijn
WIL kent de wijk. WIL weet waar je terecht kunt wanneer je nieuwe mensen wilt ontmoeten, waar je mee kunt doen aan leuke activiteiten en welke mensen in de buurt je verder kunnen helpen als je ergens naar op zoek bent. WIL zoekt met je mee naar het antwoord op je vraag.
Dit is een verleden event.
#26465
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Wil-Wijk-Informatie-Lijn/activiteiten/Feestelijke-opening-Wil-in-je-buurt/26465 om je aan te melden