Skip Navigation
Over ons

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen wij...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Klassenassistent gezocht (m/v)

Vacature · 7–10 uur/week
Telingstraat 2, 3512 GV Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#25046
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VluchtelingenWerk-West-en-Midden-Nederland/activiteiten/Klassenassistent-gezocht-mv/25046 om je aan te melden
SamenvattingMomenteel zoeken we voor de inburgeringscursus in Utrecht vrijwilligers voor de functie van klassenassistent (m/v).
Uitgebreide omschrijving

Wanneer iemand in Nederland komt wonen, is het belangrijk om de taal te leren en te leren hoe we in Nederland leven en wonen. Vluchtelingen en migranten leren dit door het volgen van een inburgeringscursus. Als klassenassistent bied je inburgeraars extra ondersteuning tijdens de lessen.

Als klassenassistent ondersteun je de NT2 (Nederlands als tweede taal) docent tijdens de lessen. Zo begeleid je onder andere subgroepjes of individuele cursisten, heb je een signalerende rol en voer je overleg met de NT2 docent over de voortgang van de klas en individuele cursisten. De docent geeft de les en is eindverantwoordelijk. Afhankelijk van de tijdsinvestering die je wilt leveren ben je 2 tot 3 lessen per week bezig (minimaal 7 uur en maximaal 10 uur). De lessen zijn enkel doordeweeks overdag, nooit 's avonds of in het weekend. Om voldoende continuïteit te bieden aan onze cursisten vragen we je een minimale verbintenis van 9 maanden.

Wij verwachten:

 • Beschikbaarheid van 7 à 10 uur per week (2 lessen) gedurende minimaal 9 maanden
 • Een positieve houding t.a.v. vluchtelingen en VluchtelingenWerk
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Goede communicatieve eigenschappen
 • Geduldig en flexibel
 • Ervaring in het onderwijs is een pre
 • Woonachtig in of in de directe omgeving van Utrecht

Wij bieden:

 • Interessant en zinvol vrijwilligerswerk
 • Deskundige begeleiding
 • Trainingen voor deskundigheidsbevordering
 • Contact met andere culturen
 • WA-verzekering

Contact

Voor meer informatie of een reactie kun je per mail contact opnemen met Janneke van Workum, via onderstaande roze knop. Bij een reactie ontvangen we graag je curriculum vitae, een (korte) motivatie en je beschikbaarheid (hoeveel uur en welke dagen).

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland
VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen wij de bewoners van alle asielzoekerscentra en de statushouders in bijna alle gemeenten in ons werkgebied. Wij bieden begeleiding vanaf de asielprocedure tot en met het bouwen aan een zelfstandige toekomst in Nederland.
Deze vacature is verlopen
#25046
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VluchtelingenWerk-West-en-Midden-Nederland/activiteiten/Klassenassistent-gezocht-mv/25046 om je aan te melden