Skip Navigation
Over ons

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen wij...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Arbeidscoach voor vluchtelingen

Vacature · 16 uur/week
Telingstraat 2, 3512 GV Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#24646
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VluchtelingenWerk-West-en-Midden-Nederland/activiteiten/Arbeidscoach-voor-vluchtelingen/24646 om je aan te melden
SamenvattingAls arbeidscoach begeleid je individueel vluchtelingen die hun eerste stappen willen zetten richting of op de arbeidsmarkt.
Uitgebreide omschrijving

Zie jij juist kansen op de arbeidsmarkt voor vluchtelingen? En vind je het een uitdaging om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de deelnemers? Durf jij het gesprek aan te gaan met werkgevers? Reageer dan meteen! Wij zijn op zoek naar een vrijwillig arbeidscoach arbeidstoeleiding voor het project VIP (Vluchtelingen Investeren in Participeren) in Utrecht voor minimaal 8 uur per week.

Over het project

Als vluchtelingen een verblijfsvergunning krijgen, laten ze een periode achter zich van onzekerheid, gevaar en wachten in het asielzoekerscentrum. Vluchtelingen beginnen na deze periode vaak van voor af aan. Ze willen  graag een bestaan opbouwen in Nederland, als het kan met een betaalde baan. In het project VIP werkt VluchtelingenWerk samen met werkgevers, opleiders en lokale overheid om 1500 vluchtelingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. 

Over de functie

Als arbeidscoach begeleid je individueel vluchtelingen die hun eerste stappen willen zetten richting of op de arbeidsmarkt. Samen werk je toe naar plaatsing op een werkplek, een werkervaringsplek, een opleiding of vrijwilligerswerk. Je ondersteunt jouw cliënten bij het ontdekken van de eigen competenties, mogelijkheden en uitdagingen, en bij eventuele sollicitaties. Daarnaast ben je aanwezig bij de groepsbijeenkomsten en betrokken bij het (door)ontwikkelen van het trainingsprogramma. Je legt verantwoording over je werkzaamheden af aan de projectleider.

Over jou

Onze ideale coach ziet juist kansen op de arbeidsmarkt voor vluchtelingen. Je vindt het een uitdaging om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de deelnemers. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je kunt goed reflecteren, op jezelf, maar ook op de thematiek waar project VIP aan werkt.

Wat vragen wij?

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt gevoel en waardering voor culturele diversiteit
 • Je weet aan te sluiten bij de belevingswereld van de cliënt
 • Je bent ondernemend en denkt in mogelijkheden
 • Je bent in staat om feedback te ontvangen en te geven
 • Je bent in staat om te motiveren en te empoweren
 • Je beschikt over creativiteit en flexibiliteit
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 8 uur per week
 • Woonachtig in (de omgeving van) Utrecht

Wat bieden wij?

 • Een klein en enthousiast team
 • Een mooi project, waar nog veel ruimte is voor ontwikkeling
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Begeleiding door beroepskracht
 • Interne cursussen
 • Reiskostenvergoeding en verzekering
 • Contact met mensen uit verschillende culturen waar je voldoening uit haalt

Meer informatie en reacties:

Ben jij ondernemend en heb een gezonde dosis humor? Reageer dan meteen! Wij verwelkomen je graag in ons VIP-team.

Voor meer informatie of een reactie kun je contact opnemen met mevrouw G. Peshtaz, projectleider VIP & regionaal coördinator verduurzaming arbeidsparticipatie, via onderstaande roze knop.

Bij een reactie ontvangen we graag jouw curriculum vitae en een schriftelijke motivatie. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland
VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen wij de bewoners van alle asielzoekerscentra en de statushouders in bijna alle gemeenten in ons werkgebied. Wij bieden begeleiding vanaf de asielprocedure tot en met het bouwen aan een zelfstandige toekomst in Nederland.
Deze vacature is verlopen
#24646
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VluchtelingenWerk-West-en-Midden-Nederland/activiteiten/Arbeidscoach-voor-vluchtelingen/24646 om je aan te melden