Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Coordinator jongerendialoog

Vacature · 8–16 uur/week
De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, Utrecht, Utrecht 3526 KS, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#25385
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Coordinator-jongerendialoog/25385 om je aan te melden
SamenvattingUtrecht in Dialoog zoekt een coördinator die dialoog met jongeren(organisaties) rond actuele thema's mogelijk maakt.
Uitgebreide omschrijving

Ken je de kracht van dialoog? Ben je thuis in de rijke en veelvormige wereld van jeugd en jongeren? Vind je het leuk om verschillende mensen en perspectieven met elkaar in contact te brengen? Wil je weten wat er echt speelt, en draag je graag een steentje bij aan de manier waarop we samenleven? Ben je ook nog praktisch, ondernemend en creatief? Dan is deze functie iets voor jou. Het gaat om een vrijwillige functie.

De functie

Je verbindt jongeren(organisaties) en andere partners in gesprekstafels, workshops, trainingen, festivals, projecten en meer. Je helpt lastige thema’s bespreekbaar maken, verschillende perspectieven te onderzoeken om tot nieuwe inzichten te komen en aan verandering te werken. Je onderzoekt met jongeren, stagiaires en partners welke thema’s en werkvormen Utrechtse jongeren uit verschillende werelden aanspreken.

Je geeft samen met anderen uitvoering aan de volgende taken:
- een online dialoog community opbouwen, versterken en verrijken
- jongeren helpen actuele thema's te bespreken en onderzoeken
- ervaringen, inzichten en perspectieven in tekst, beeld, video, blogs, vlogs helpen brengen
- dialoog van/met jongeren(organisaties) en partners mogelijk maken, in onderwijs, zorg/welzijn, werk/stage en sport en spel
- dialoog tussen jongeren(organisaties) en met volwassenen faciliteren rond actuele thema's 
- dialoogbijeenkomsten, trainingen en evenementen helpen organiseren 

Jouw profiel

Je kent de waarde van dialoog en weet wat Utrechtse jongeren beweegt en aanspreekt. Je bent een netwerker, thuis in verschillende werelden, ook de digitale wereld, en maakt gemakkelijk contact met jong en oud, rijk en arm, zwart en wit en alles wat daar tussenin zit. Je bent praktisch, ondernemend, creatief en enthousiast. Je woont in Utrecht, vindt het belangrijk om zinvol bezig te zijn, iets te betekenen en werkt graag zelfstandig en samen met mensen uit andere werelden. Je kunt je minimaal 8 uur per week gedurende minstens een half jaar inzetten. De functie is ook geschikt als je niet zo goed weet wat je wilt, andere werelden wilt verkennen, werkervaring zoekt, een netwerk wilt opbouwen of wilt wennen aan het arbeidsproces.

Ons aanbod

Wat we bieden:
– een boeiende en relevante functie bij een organisatie die er toe doet
– een leuk team van vrijwilligers met verschillende talenten
– De Alchemist als inspirerende werkplek
– een uitgebreid netwerk van betrokken Utrechters/organisaties
– begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden
– coaching in je professionele en persoonlijke ontwikkeling
– trainingen en workshops en vergoeding van onkosten
We kunnen de functie in overleg aanpassen aan je mogelijkheden en wensen. 

Meer weten?

Heb je interesse of wil je meer weten? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via onderstaande roze knop. 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Deze vacature is verlopen
#25385
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Coordinator-jongerendialoog/25385 om je aan te melden