Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Coordinator dialooggroep

Vacature · 3–6 uur/week
De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, Utrecht, Utrecht 3526 KS, Nederland
#23291
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Coordinator-dialooggroep/23291 om je aan te melden
SamenvattingUtrecht in Dialoog zoekt een coordinator, gespreksbegeleider die een vaste online dialooggroep met ouderen wil begeleiden en verder brengen.
Uitgebreide omschrijving

Geloof je in de kracht van de waarderende dialoog om het gevoel van Erbij Horen te vergroten? Vind je het leuk en uitdagend om ouderen online bij elkaar en met elkaar in gesprek te brengen over zaken die leven in coronatijd, betrokkenen met elkaar verder te brengen? Dan is deze functie misschien iets voor jou? 

Wat ga je doen?

  • Samen met vrijwilligers en partners breng je mensen bij elkaar en in gesprek, een deels vaste groep die vaker bij elkaar komt, waardoor deelnemers elkaar beter leren kennen, contacten zich kunnen verdiepen, de groep hechter kan worden en het gevoel van Erbij Horen sterker kan worden.
  • Het programma, thema's en praktische zaken voorbereiden met betrokken ouderen, partners en vrijwilligers
  • Zorgdragen voor een inspirerend voorprogramma, prettig verloop, evaluatie en follow up van bijeenkomsten. 
  • Betrekken en werven van oudere deelnemers met betrokkenen, vrijwilligers en partners

Jouw profiel 

  • Je bent een ervaren luisteraar, houdt van verdiepende gesprekken en hebt interesse in mensen met veel levenservaring. Je wil en kan bijdragen aan opbouw van duurzame onderlinge contacten.
  • Je bent een betrokken vrijwilliger, student of stagiaire met ervaring in het begeleiden van groepsgesprekken, die zich 4 uur per week op vrijwillige basis wil inzetten.
  • Je kunt een dialoog, groepsgesprek begeleiden volgens de waarderende dialoogmtheodiek of wil dit leren
  • Je bent handson en kunt ook de communicatie en praktische zaken rond de dialooggroep coordineren.

Ons aanbod

– een veelzijdige functie bij een organisatie die er toe doet

– een inspirerend netwerk van betrokken Utrechters en maatschappelijke organisaties

– begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden

– een inspirerende online werkplek en een leuk team van vrijwilligers

– vergoeding van onkosten en de mogelijkheid om trainingen te volgen

We kunnen de functie in overleg aanpassen aan jouw mogelijkheden en wensen.

Meer informatie

Kijk op deze site voor meer informatie over Utrecht in Dialoog en op facebook, insta, linkedin en twitter. Heb je interesse of wil je meer weten? Schrijf je in voor een dialoog om kennis te maken met de methodiek en de mensen achter Utrecht in Dialoog. Of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via onderstaande roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
#23291
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Coordinator-dialooggroep/23291 om je aan te melden