Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar ...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

De kunst van waarderend vragen

Workshop · 24 nov 2020, 19:30 - 22:00
Vanuit huis
Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Dit is een verleden workshop.
#29619
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/29619 om je aan te melden
SamenvattingHet stellen van waarderende vragen is de basis voor het begeleiden van een dialoog. Leer in deze training goede waarderende vragen te stellen.
Uitgebreide omschrijving

Wat is voor jou belangrijk? Waar ben je trots op? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? En, hoe was het toen dat lukte? Het stellen van waarderende vragen is de basis voor het begeleiden van een dialoog. We focussen op wat lukt, goed gaat, wat je wel wilt en waar je meer van wilt. Bij iedere fase passen andere vragen.

In deze training werken we een thema uit in waarderende kernvragen per fase, onderzoeken we het effect van verschillende soorten vragen en oefenen we hiermee. En we staan we stil bij lastige situaties. Hoe kom je tot dialoog bij vaste overtuigingen, tegenstellingen, confrontaties en conflicten. Welke interventies en kernvragen passen bij welke situatie en fase?

De workshop is bedoeld voor dialoogbegeleiders die de basistraining minstens 1 keer hebben gevolgd en al vaker dialogen hebben begeleid.

Meld je aan via onze website.

Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar elkaar. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten.
·
Dit is een verleden workshop.
#29619
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/29619 om je aan te melden