Navigatie overslaan
Wereldse Taalwandeling in Kanaleneiland

Wereldse Taalwandeling in Kanaleneiland

Evenement · 8 jul 2022, 13:30 - 17:00
Al-Masoedilaan 188, 3526GZ Utrecht, Nederland
WelzijnKinderen & JongerenVluchtelingen & Minderheden
4 Kwaliteitsonderwijs10 Ongelijkheid verminderen11 Duurzame steden en gemeenschappen
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Taal Doet Meer
#54056
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Wereldse-Taalwandeling-in-Kanaleneiland/54056 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In het kader van Utrecht900 organiseert Taal Doet Meer samen met Bapaho de Wereldse Taalwandeling. 1 anderstalige Utrechter, 1 Nederlandstalige Utrechter samen

Uitgebreide omschrijving

Taal Doet Meer en Bapaho hebben samen de Utrechtse Wereldse Taalwandeling bedacht en ontwikkeld. Door laagdrempelige vragen oefen je de Nederlandse taal. In Utrecht leven 169 verschillende nationaliteiten, tijdens deze wandeling ontdek en leer je samen meer over deze culturen. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement

Over Taal Doet Meer

Taal Doet Meer zorgt er met 1000 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren ondersteunen leerlingen met de taal en schoolwerk. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.

Powered by Deed‌mob Tools ·