Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Vrijwilligers voor taalcafé in de moskee (v)

Vacature · 2–3 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
Deze vacature is verlopen
#25551
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Vrijwilligers-voor-taalcafe-in-de-moskee-v/25551 om je aan te melden
SamenvattingWil je op een laagdrempelige manier in gesprek met anderstalige vrouwen ? Meld je dan aan als vrijwilliger voor ons taalcafé in de moskee.
Uitgebreide omschrijving

Op 4 mei 2018 start er een nieuw taalcafé (voor vrouwen) in de moskee Omar Al Farouq, in Overvecht, op vrijdag van 10-12 uur. Taal Doet meer en Wijk & co zoeken hiervoor (vrouwelijke)vrijwilligers.

Wat we vragen: 

  • Je hebt  interesse in mensen uit een andere cultuur en een open houding
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je spreekt goed Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
Deze vacature is verlopen
#25551
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Vrijwilligers-voor-taalcafe-in-de-moskee-v/25551 om je aan te melden