Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Vluchtelingenwerk & taalcoaching aan vluchtelingen

Workshop · 22 sep 2020, 18:30 - 21:30
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#27531
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Vluchtelingenwerk--taalcoaching-aan-vluchtelingen/27531 om je aan te melden
SamenvattingVluchtelingenwerk organiseert een workshop voor vrijwilligers die werken met mensen met een vluchtachtergrond.
Uitgebreide omschrijving

Vluchtelingenwerk organiseert een workshop voor vrijwilligers die werken met mensen met een vluchtachtergrond.. Tijdens de training wordt kennis en inzicht gegeven over vluchtelingen, de asielprocedure en het werk van VluchtelingenWerk Nederland. De workshop is interactief en er is ruimte voor vragen en eigen aanvullingen. Ook kijken we samen naar casussen van de aanwezige taalvrijwilligers en er worden tips gegeven op het gebied van interculturele communicatie.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > Taal Doet Meer > Vluchtelingenwerk & taalcoaching aan vluchtelingen
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
·
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#27531
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Vluchtelingenwerk--taalcoaching-aan-vluchtelingen/27531 om je aan te melden