Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Vitaal doet meer!

Workshop · 29 jun 2017, 17:30 - 20:30
Vondellaan 94, 3521 GH Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.50 plaatsen over.
#26135
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Vitaal-doet-meer/26135 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Taal doet meer college 29 juni 2017

Op donderdag 29 juni a.s. willen we graag met onze vrijwilligers, cursisten en netwerkpartners aandacht schenken aan vitaal vrijwilligersmanagement. Centrale spreker is Ella Vogelaar, voorzitter van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), en bekend van onder andere haar inzet als politica om rond sociale problemen in de ‘Vogelaarwijken’ de krachten te bundelen.

In de participatiesamenleving vragen we heel wat van vrijwilligers. Bij Taal doet meer ervaren we veel bereidheid bij burgers om zich in te zetten. Tegelijkertijd ervaren we grenzen aan vrijwillige inzet. Centrale vraag is: Wat hebben we nodig voor vitaal vrijwilligersmanagement? Wat maakt burgers tot adequate vrijwilligers? We investeren in goede begeleiding en deskundigheidsbevordering, we leggen verbindingen, stemmen af met en verwijzen door naar professionals. 

Bij Taal doet meer zijn inmiddels meer dan 800 vrijwilligers actief. Taal doet meer wil vrijwilligers professioneel faciliteren - met behoud van flexibiliteit en aandacht voor de kwaliteiten van het individu. Hoe vitaal zijn we?
Ella Vogelaar zal een kort college geven en het kwaliteitskeurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld uitreiken.
Neem voor de vitaliteitstest je smartphone mee! 

De bijeenkomst is gratis voor vrijwilligers, cursisten en donateurs van Taal doet meer. Aan overige genodigden vragen we een bijdrage van €15,-. Daarmee ondersteunt u ons werk. Ook kunt u voor €10,- extra Vriend worden van Taal doet meer.
Graag vooraf aanmelden via [email protected] of 030-2947594.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > Taal Doet Meer > Vitaal doet meer!
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
Dit is een verleden workshop.50 plaatsen over.
#26135
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Vitaal-doet-meer/26135 om je aan te melden