Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan ...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Coördinator Online Taalmentoraten gezocht!

4–5 uur/week
Vanuit huis
ITVirtueel VrijwilligerswerkWeb developmentTechnologie
Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#28112
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Coordinator-Online-Taalmentoraten-gezocht/28112 om je aan te melden
SamenvattingWord online coördinator van +/- 8 taalmentoren die online een scholier begeleiden uit een anderstalig gezin!
Uitgebreide omschrijving

Coördinator Online Taalmentoraten

Heb jij talent voor coaching en organiseren? Houd jij van taal en heb je affiniteit met jongeren en andere culturen? Ben je digitaal vaardig? Vind jij het belangrijk dat alle leerlingen gelijke kansen krijgen in het onderwijs? Dan ben jij onze nieuwe coördinator Taalmentoraat Online!


Wat is Taalmentoraat Online?

Het project Taalmentoraten richt zich op jongeren bij wie de taalbeheersing een belemmering vormt in de schoolontwikkeling. Taalvaardigheid en leesplezier is onmisbaar voor een goede voortgang op school en om later mee te kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden of je huiswerk te doen.


Wat doe je als coördinator?

Als coördinator ben jij het aanspreekpunt voor een groepje van max. 8 vrijwillige taalmentoren. De taalmentor begeleidt wekelijks individueel een Utrechtse scholier uit een anderstalig gezin.

Van begin tot eind houd jij een oogje in het zeil en denk je mee met de taalmentor. Bij de start organiseer je het online koppelingsgesprek tussen de taalmentor en de jongere (pupil). Je organiseert eens per twee maanden een bijeenkomst voor jouw groepje taalmentoren, zo kunnen ze ervaringen uitwisselen en leren van elkaar. Aan het einde van het 20-weken durende traject zorg je voor een goede afsluiting tussen taalmentor en gezin. Dit doe je allemaal online, dus je hoeft fysiek niet aanwezig te zijn.

Je bent als coördinator de spil in de organisatie. Je wordt ondersteund door Taal Doet Meer en iedere maand is er een activiteit (werkoverleg, workshop of intervisie) met de jeugdcoördinatoren.


Wat heb jij in huis?

·       Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen;

·       Je houdt van organiseren en coachen;

·       Je bent open, communicatief en leergierig;

·       Je hebt digitale mogelijkheden en vindt het leuk om online contact te hebben;

·       Je bent zelfstandig, betrouwbaar en bent kunt mensen betrekken;

·       Je hebt hbo werk- en denkniveau;

·       Je bent zo’n 4 uur per week (flexibel) beschikbaar;

·       Je bent bereid om je te committeren voor 20-25 weken;

·       Je bent bereid je te ontwikkelen door deel te nemen aan een verdiepende workshop of training.


Wat bieden wij?

  • Je doet ervaring op met een diverse groep vrijwilligers en cursisten uit allerlei culturen;
  • Zinvol vrijwilligerswerk met een grote maatschappelijke impact;
  • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie;
  • Verschillende passende activiteiten;
  • Waardering en begeleiding vanuit de organisatie;
  • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s;
  • Een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering;

 

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator Taalmentoraat Online? Reageer dan op deze functie!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
·
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#28112
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Coordinator-Online-Taalmentoraten-gezocht/28112 om je aan te melden