Skip Navigation
Over ons

De Zuidbus vervoert minder-mobiele ouderen in de wijken Hoograven, Tolsteeg en Rotsoord, Lunetten, Rivierenwijk in het zuiden van de stad Utrecht van en naar de soos, bingo en eetgroep...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieOuderenhulp
Deel

Bestuurslid (m/v)

Vacature · 1–2 uur/week
't Goylaan 77, 3525 AA Utrecht, Netherlands
Rijden
Deze vacature is verlopen
#24513
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Zuidbus/activiteiten/Bestuurslid-mv/24513 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Momenteel bestaat het bestuur van Stichting Zuidbus uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, en twee algemene bestuursleden. We zoeken een nieuw bestuurslid die tijdens vergaderingen (4 x 1 uur per jaar) of indien nodig tussendoor actief met ons mee wil denken en beslissen over allerlei onderwerpen die te maken hebben met het reilen en zeilen van de stichting, met als uiteindelijke doel om onze vervoersdiensten nog lang aan te kunnen blijven bieden aan onze groeiende groep minder mobiele ouderen uit Utrecht-zuid (Hoograven, Lunetten, Tolsteeg en Rotsoord, Rivierenbuurt).

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te assisteren bij een of meer bestuurstaken, zoals het uitdelen van reisfolders, deelname aan gesprekken met potentiële klanten, sponsors, de gemeente, enz.  Uiteraard wordt dit in onderling overleg besloten, uitgaande van de wensen en mogelijkheden.

Vereisten voor deze functie:

  • affiniteit met de doelgroep
  • voldoende tijd en motivatie
  • goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift
  • pro-actieve instelling
  • bestuurservaring is een pré

Let op:

  • Onze vrijwilligers ontvangen geen financiële beloning of vergoeding. Chauffeurs en gastvrouwen ontvangen wel een standaard consumptievergoeding tijdens Zuidbus reisjes.
  • Al onze vrijwilligers bepalen zelf wanneer en hoe vaak zij zich in willen zetten.
  • Het getoonde adres is slechts ons postadres in buurtcentrum Hart van Hoograven. We hebben geen kantoor.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Zuidbus
De Zuidbus vervoert minder-mobiele ouderen in de wijken Hoograven, Tolsteeg en Rotsoord, Lunetten, Rivierenwijk in het zuiden van de stad Utrecht van en naar de soos, bingo en eetgroep. Dankzij Stichting Zuidbus kunnen veel ouderen meedoen aan activiteiten in diverse wijken, waarmee wordt voorkomen dat mensen vereenzamen.

Met de bus worden van maart tot en met december ook leuke uitstapjes gemaakt, zoals een middagje Harderwijk, de Biesbos of de Veluwe. Ook populair zijn de verrassingstochten, boottochten, de avondtochten naar bijvoorbeeld Kijkduin, Scheveningen of Katwijk en de sfeervolle bezoekjes aan diverse kerstmarkten in december.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram, alles onder de zoekterm 'zuidbus'. En sinds kort hebben we ook een YouTube kanaal met leuke filmpjes.
Deze vacature is verlopen
#24513
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Zuidbus/activiteiten/Bestuurslid-mv/24513 om je aan te melden