Skip Sidebar

Stichting PANN

Non-profit

Over ons

PANN is een Utrechtse homo(jongeren)organisatie, opgericht in 1969, met als doel een bijdrage te leveren aan de integratie en emancipatie vanLHBTI’s in heelNederland en Utrecht in het bijzonder ...

Kinderen & Jongeren
Deel

Over Stichting PANN

PANN is een Utrechtse homo(jongeren)organisatie, opgericht in 1969, met als doel een bijdrage te leveren aan de integratie en emancipatie vanLHBTI’s in heelNederland en Utrecht in het bijzonder. Daar werken we op verschillende manieren aan.

PANN: Elke dag is reden voor een feest!
PANN gelooft in een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn en biedt jongeren, en in het bijzonder LHBTI+’ers, een veilige plek om uit te zoeken wie zij (willen) zijn.

PANN laat zien dat we samen, met positiviteit en daadkracht, de samenleving hokjesvrij kunnen maken. Om dit te realiseren omringen we ons met gedreven vrijwilligers en organisaties met een positief uitgangspunt die de kernwaarden van PANN onderschrijven. Samen zorgen we ervoor dat gelijkheid en vrijheid de norm worden. Met de energie van PANN, haar feesten en haar partners willen we ervoor zorgen dat de wereld morgen beter is dan vandaag.

PANN: gelijkheid, trots en (zelf-)acceptatie

PANN organiseert jaarlijks circa 30 feesten waarbij iedereen (van 16 jaar en ouder) die de visie van PANN draagt welkom is dit te vieren. Op onze feesten zijn moderne muziek en een verrassend thema de hoofdingrediënten en gelijkheid en ‘hokjesvrij’ denken de standaard.
PANN subsidieert onder de noemer ‘Hartje PANN’ jaarlijks gemiddeld 12 externe projecten die zich op positieve wijze inzetten om acceptatie en integratie van LHBTI+’ers te stimuleren.
We initiëren maatschappelijke acties en projecten die er op een positieve manier aan bijdragen dat hokjes in de maatschappij verdwijnen en streven naar een wereld waarin gelijkheid de standaard is.
Wij begeleiden en helpen onze vrijwilligers om het beste uit zichtzelf te halen. Dit doen we door hen cursussen, workshops en trainingen aan te bieden om zich persoonlijk te ontwikkelen. Hiermee zorgen we voor een cultuur en sfeer waarbij je jezelf kan zijn, waar hard en serieus gewerkt wordt, maar waar vooral ook ruimte is gezelligheid en plezier.
PANN laat zich horen bij maatschappelijk ontwikkelingen op gebied van gelijkheid en acceptatie van LHBTI+’ers. Een positief geluid staat hierbij voorop.

Stichting PANN draait volledig op vrijwilligers: ongeveer 80 mensen dragen, op hun eigen manier, bij aan de doelstellingen van PANN.

Foto's