Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Onze Stichting draait volledig op vrijwilligers. Met onze dierenambulance bieden wij hulp en vervoer aan zieke en gewonde dieren in Woerden en omgeving. In ons dierenasiel Reijerscop in Harmelen ...

Natuur & MilieuDierenwelzijn
Deel
Kittenopvanger gezocht!

Kittenopvanger gezocht!

Vaste activiteit · Flexibele uren
Vanuit huis
Dieren verzorgenNederlands
Natuur & MilieuDierenwelzijn
Leven op het land
Activiteit Delen
Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.
#55616
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Dierenhulpverlening-Woerden-eo/activiteiten/Kittenopvanger-gezocht/55616 om je aan te melden

Contactpersoon

Vrijwilligerszaken SDWStel de contactpersoon een vraag

Uitgebreide omschrijving

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de eerste levensfase van onze kittens? Heb je een extra ruimte vrij thuis? En genoeg tijd om handen? Wellicht is de rol van kittenopvang(st)er dan iets voor jou!


Wat doet een kittenopvang(st)er precies?

Heel het jaar door, maar met name tussen mei en oktober, worden er veel kittens op straat gevonden. Fleskittens, zieke kittens, (hele) schuwe kittens of kittens met moederpoes. Al deze kittens (en moederpoezen) komen niet in ons asiel terecht, maar bij één van onze kittenopvang(st)ers thuis. Hier krijgen zij 24/7 de nodige zorg en aandacht, tot ze oud, helemaal beter en/of sociaal genoeg zijn voor adoptie.


Als kittenopvang(st)er speel jij een belangrijke rol in de eerste ontwikkelingsperioden van de kittens, denk hierbij aan:

  • voeding & gewicht;
  • basisontwikkeling;
  • socialisatie;
  • preventieve zorg;
  • medische zorg;
  • plaatsing.

Is de kitten eenmaal klaar voor een nieuw huisje? Dan zorg jij voor een enthousiast en eerlijk verhaal over de kitten op onze website en maak je afspraken met geïnteresseerden voor een kennismaking.


Wat heb je nodig?

Het werk van een kittenopvang(st)er geeft ontzettend veel waardering, maar brengt ook enorm veel verantwoordelijkheid, en zorgen met zich mee. Dat betekent dat je als kittenopvang(st)er sterk in je schoenen moet staan en je bewust moet zijn van alle nodige zorg. Je bent uiteraard een echte ervaren kattenliefhebber en bereid om alles te leren rondom de zorg voor katten en kittens. Je bent alert op hun gezondheid en kan snel reageren wanneer actie nodig is.


Daarnaast zijn er ook nog een aantal praktische zaken waaraan voldaan moet worden. Denk hierbij o.a. voldoende tijd en aandacht, een aparte kamer voor de kittens etc. Bij interesse vertellen we je er graag meer over.


Wat je ervoor terugkrijgt

Kittenopvang doe je niet alleen, maar samen met alle andere kittenopvang(st)ers. We delen onderling de leuke momenten van onze kittens, maar ook bij moeilijke momenten staan we voor elkaar klaar. Heb je een vraag of twijfel je over iets, dan is er altijd wel een ervaren collega die je kan helpen. Daarnaast krijg je alle benodigdheden vanuit ons asiel om kittens op te vangen, en delen we continu nieuwe informatie met elkaar. En uiteraard krijg je bij de start ook een handleiding met alle benodigde informatie om te starten.


We vinden het belangrijk dat onze kittens in een goede omgeving opgevangen worden. Daarom zijn een eerste kennismaking en een huisbezoek onderdeel van de sollicitatie. Ook wordt een begeleide proefperiode afgesproken.


Interesse?

Vind jij het leuk om aan de slag te gaan als kittenopvang(st)er en deze intensieve, maar dankbare taak op je te nemen? Neem dan contact met ons op.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Activiteit Delen

Over Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

Onze Stichting draait volledig op vrijwilligers. Met onze dierenambulance bieden wij hulp en vervoer aan zieke en gewonde dieren in Woerden en omgeving. In ons dierenasiel Reijerscop in Harmelen vangen wij zwerf- en afstanddieren tijdelijk op of brengen ze naar gespecialiseerde opvangcentra. Voor de dieren in ons asiel zoeken we actief een nieuw thuis.
Wij registreren ook vermiste en gevonden dieren. Bent u uw dier kwijt of heeft u een dier gevonden, dan kunt u op de site geregistreerde dieren bekijken.
Van een eerste telefoontje tot de totale zorg voor een dier….Onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor het welzijn van de dieren in de regio.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
De leukste vogels helpen! Vrijwilliger bij Stichting Vogelopvang Utrecht
Vaste activiteit · 3–20 uur/week · Start vanaf 12 feb 2024
Utrecht
De leukste vogels helpen! Vrijwilliger bij Stichting Vogelopvang Utrecht
In een gezellig team samen vogels opvangen en verzorgen in hartje Utrecht. Geplaatst door Stichting Vogelopvang Utrecht
Chauffeurs gezocht!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Utrecht
Chauffeurs gezocht!
Chauffeurs gezocht voor de dierenambulance van Stichting Vogelopvang Utrecht.Geplaatst door Stichting Vogelopvang Utrecht
Iedere dag een topdag als dagcoördinator bij Stichting Snorhaar
Vaste activiteit · 8–32 uur/week · Start vanaf 1 apr 2024
Utrecht
Iedere dag een topdag als dagcoördinator bij Stichting Snorhaar
Jij zorgt er voor dat een dag in de wildopvang goed verloopt. Je zorgt dat vrijwilligers hun taak kunnen uitvoeren en dat de dieren de beste zorg krijgen.Geplaatst door Stichting Snorhaar
Help je mee in de tuin?
Vaste activiteit · 2–6 uur/week
De Meern
Help je mee in de tuin?
Kasteeltuin Nijevelt is een stadstuin in De Meern. We werken een aantal dagdelen per week met een groep vrijwilligers in de tuin. Werk je mee?Geplaatst door Stadstuin Kasteeltuin Nijevelt - Utrecht Natuurlijk
Verzorger voor Dierenweide Vleuten(geen stageplekken)
Vaste activiteit · Flexibele uren
Utrecht
Verzorger voor Dierenweide Vleuten(geen stageplekken)
Verzorging van alle dieren; eten en water geven en hun verblijven schoonmaken. Geplaatst door Dierenweide Vleuten
Vind Workshops die bij jou passen
Jun6
Basistraining Taal Voor Het Leven 3
Workshop · 6 jun, 19:00 - 21:30
Utrecht
Basistraining Taal Voor Het Leven 3
Ben jij taalcoach, taalvrijwilliger of taalmaatje in Utrecht? En wil je meer weten over hoe je jouw cursist(en) goed kunt begeleiden?Geplaatst door Taal Doet Meer
Mei28
Deelnemers begeleiden met een vluchtachtergrond
Workshop · 28 mei, 14:00 - 16:00
Utrecht
Deelnemers begeleiden met een vluchtachtergrond
Begeleid jij een kind of volwassen taalleerders met een vluchtachtergrond? En vraag jij je ook wel eens af wat je daar dan juist wel of niet over kunt vragen?Geplaatst door Taal Doet Meer
Jun20
Veerkracht en verlies
Workshop · 20 jun, 13:00 - 16:00
Utrecht
Veerkracht en verlies
Deze prachtige workshop is bedoeld voor iedereen die meer willen weten over het thema Verlies. Hoe kun je loslaten en anders leren vasthouden?

Geplaatst door VC Utrecht
Mei28
Omgaan met stress (door mindfulness)
Workshop · 28 mei, 18:30 - 21:30
Utrecht
Omgaan met stress (door mindfulness)
Ervaar jij stress in je (vrijwilligers)werk of daarbuiten? Misschien is deze workshop voor jou: Leer over hoe stress werkt en hoe je er mee om kunt gaan!Geplaatst door VC Utrecht
Jun5
Leef je Waarden
Workshop · 5 jun, 13:30 - 16:30
Utrecht
Leef je Waarden
Je staat er niet dagelijks bij stil, maar weet jij wat je kernwaarden zijn? Wanneer je weet wat voor jou echt belangrijk is, kun je makkelijker koers houden.Geplaatst door VC Utrecht
Jun4
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Workshop · 4 jun, 19:00 - 21:30
Utrecht
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Mooie en leerzame workshop: Hoe herken je eenzaamheid en wat kan je eraan doen? Kom je ook naar deze waardevolle workshop?
Geplaatst door VC Utrecht