Skip Sidebar

Over ons

Onze Stichting draait volledig op vrijwilligers. Met onze dierenambulance bieden wij hulp en vervoer aan zieke en gewonde dieren in Woerden en omgeving. In ons dierenasiel Reijerscop in Harmelen ...

Natuur & MilieuDierenwelzijn
Deel

Kittenopvanger gezocht!

Structureel werk · Flexibele uren
Vanuit huis
Dieren verzorgenNederlands
Natuur & MilieuDierenwelzijn
Leven op het land
Activiteit Delen
Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.
#55616
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Dierenhulpverlening-Woerden-eo/activiteiten/Kittenopvanger-gezocht/55616 om je aan te melden

Contactpersoon

Vrijwilligerszaken SDWStel de contactpersoon een vraag

Uitgebreide omschrijving

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de eerste levensfase van onze kittens? Heb je een extra ruimte vrij thuis? En genoeg tijd om handen? Wellicht is de rol van kittenopvang(st)er dan iets voor jou!


Wat doet een kittenopvang(st)er precies?

Heel het jaar door, maar met name tussen mei en oktober, worden er veel kittens op straat gevonden. Fleskittens, zieke kittens, (hele) schuwe kittens of kittens met moederpoes. Al deze kittens (en moederpoezen) komen niet in ons asiel terecht, maar bij één van onze kittenopvang(st)ers thuis. Hier krijgen zij 24/7 de nodige zorg en aandacht, tot ze oud, helemaal beter en/of sociaal genoeg zijn voor adoptie.


Als kittenopvang(st)er speel jij een belangrijke rol in de eerste ontwikkelingsperioden van de kittens, denk hierbij aan:

  • voeding & gewicht;
  • basisontwikkeling;
  • socialisatie;
  • preventieve zorg;
  • medische zorg;
  • plaatsing.

Is de kitten eenmaal klaar voor een nieuw huisje? Dan zorg jij voor een enthousiast en eerlijk verhaal over de kitten op onze website en maak je afspraken met geïnteresseerden voor een kennismaking.


Wat heb je nodig?

Het werk van een kittenopvang(st)er geeft ontzettend veel waardering, maar brengt ook enorm veel verantwoordelijkheid, en zorgen met zich mee. Dat betekent dat je als kittenopvang(st)er sterk in je schoenen moet staan en je bewust moet zijn van alle nodige zorg. Je bent uiteraard een echte ervaren kattenliefhebber en bereid om alles te leren rondom de zorg voor katten en kittens. Je bent alert op hun gezondheid en kan snel reageren wanneer actie nodig is.


Daarnaast zijn er ook nog een aantal praktische zaken waaraan voldaan moet worden. Denk hierbij o.a. voldoende tijd en aandacht, een aparte kamer voor de kittens etc. Bij interesse vertellen we je er graag meer over.


Wat je ervoor terugkrijgt

Kittenopvang doe je niet alleen, maar samen met alle andere kittenopvang(st)ers. We delen onderling de leuke momenten van onze kittens, maar ook bij moeilijke momenten staan we voor elkaar klaar. Heb je een vraag of twijfel je over iets, dan is er altijd wel een ervaren collega die je kan helpen. Daarnaast krijg je alle benodigdheden vanuit ons asiel om kittens op te vangen, en delen we continu nieuwe informatie met elkaar. En uiteraard krijg je bij de start ook een handleiding met alle benodigde informatie om te starten.


We vinden het belangrijk dat onze kittens in een goede omgeving opgevangen worden. Daarom zijn een eerste kennismaking en een huisbezoek onderdeel van de sollicitatie. Ook wordt een begeleide proefperiode afgesproken.


Interesse?

Vind jij het leuk om aan de slag te gaan als kittenopvang(st)er en deze intensieve, maar dankbare taak op je te nemen? Neem dan contact met ons op.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Activiteit Delen

Over Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

Onze Stichting draait volledig op vrijwilligers. Met onze dierenambulance bieden wij hulp en vervoer aan zieke en gewonde dieren in Woerden en omgeving. In ons dierenasiel Reijerscop in Harmelen vangen wij zwerf- en afstanddieren tijdelijk op of brengen ze naar gespecialiseerde opvangcentra. Voor de dieren in ons asiel zoeken we actief een nieuw thuis.
Wij registreren ook vermiste en gevonden dieren. Bent u uw dier kwijt of heeft u een dier gevonden, dan kunt u op de site geregistreerde dieren bekijken.
Van een eerste telefoontje tot de totale zorg voor een dier….Onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor het welzijn van de dieren in de regio.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Structureel werk · 6-8 uur/maand · Start vanaf 10 jul 2022
Harmelen
Konijnenverzorger m/v
Wij zoeken een betrokken en betrouwbare konijnenverzorger die openstaat om nog meer te leren over konijnengedrag én die bereid is om de mouwen op te stropen.Geplaatst door Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.
Structureel werk · 3–4 uur/week
Utrecht
Dierenbuddy
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou.Geplaatst door Dierenbescherming Regio Noordwest
Structureel werk · 4–20 uur/week
Utrecht
De leukste vogels helpen! Vrijwilliger bij de Vogel Opvang Utrecht
In een gezellig team samen vogels opvangen en verzorgen in hartje UtrechtGeplaatst door Stichting Vogelopvang Utrecht
Structureel werk · 6 uur/week
Harmelen
Telefonisch hulpverlener/telefonist m/v
Het beheren van ons alarmnummer : van huis uit ( 6 uur per week )Geplaatst door Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.
Vind Workshops die bij jou passen
Sep30
Workshop · 30 sep, 09:30 - 13:00
Utrecht
Verdieping slag Krachtwerktraining
Aan de slag met krachtgericht werken? volg de verdieping van deze training. Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Nov11
Workshop · 11 nov, 09:30 - 13:00
Utrecht
Basis Training Krachtwerk
Aan de slag met krachtgericht werken! Kom je ook naar deze basis training?Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Okt6
Workshop · 6 okt, 09:30 - 12:30
Utrecht
Training Grenzen Stellen.
Interessante training over het leren van grenzen stellen. Kom je ook?Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Okt11
Workshop · 11 okt, 09:30 - 12:30
Utrecht
Training: Cultuur Sensitief Werken
Wat is cultuur en hoe ga je om met de verschillen? Door bewust te zijn van de verschillen in culturen leer je gedrag beter te begrijpen. Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Nov9
Workshop · 9 nov, 14:00 - 17:00
Utrecht
Basistraining Taal voor het Leven voor taalvrijwilligers.
Ben jij taalcoach, taalvrijwilliger of taalmaatje in Utrecht? En wil je meer weten over hoe je jouw cursist(en) goed kunt begeleiden?Geplaatst door Taal Doet Meer
Sep6
Workshop · 6 sep, 19:00 - 22:00
Utrecht
Basistraining Taal voor het Leven voor taalvrijwilligers.
Ben jij taalcoach, taalvrijwilliger of taalmaatje in Utrecht? En wil je meer weten over hoe je jouw cursist(en) goed kunt begeleiden?Geplaatst door Taal Doet Meer