Skip Navigation
Over ons

Niet iedereen kan of wil thuis sterven. In dit geval zijn mensen in de laatste weken van hun leven welkom in het hospice.

Bij Stadshospice Utrecht is er plaats voor vier ernstig zieke mensen met een...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Penningmeester Hospice Utrecht, Stichting Thuis Sterven en Roelie van Seumeren-fonds

Vacature · 1–3 uur/week
Kanaalstraat 200, 3531 CP Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen


Vacature Delen
#25790
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stadshospice-Utrecht/activiteiten/Penningmeester-Hospice-Utrecht-Stichting-Thuis-Sterven-en-Roelie-van-Seumeren-fonds/25790 om je aan te melden
SamenvattingReageren kan tot 1 februari 2019
Uitgebreide omschrijving

In verband met het vertrek van de huidige penningmeester in 2019 zijn wij op zoek naar een
penningmeester voor het bestuur van de Stichting Thuis Sterven Utrecht, Stichting Hospice Utrecht en het Roelie van Seumeren fonds.

Stichting Thuis Sterven Utrecht (STSU) biedt met circa 20 vrijwilligers ondersteuning aan mensen in de palliatieve en/of terminale fase in de thuissituatie.
Stichting Hospice Utrecht (SHU) is een bijna-thuis-huis voor mensen in de terminale fase. Het hospice is gesitueerd in een sfeervolle voormalige pastorie met 4 gastenkamers. Onze gasten worden door ongeveer 60 vrijwilligers met zorg omringd in de laatste fase van hun leven. Gedurende 24 uur, 7 dagen per week, zijn minstens 2 vrijwilligers aanwezig.
Er is een klein team professionele medewerkers bestaande uit een directeur en 3 coördinatoren.
Het Roelie van Seumerenfonds steunt organisaties en initiatieven op het gebied van palliatieve zorg. Het gaat hierbij met name om initiatieven waarbij vrijwilligers betrokken zijn.
Betrokkenheid bij dit werk staat hoog in het vaandel, ook bij het bestuur. Het bestuur bestaat momenteel uit 5 personen en vergadert ca. 8 keer per jaar. Het bestuur is onbezoldigd.

Het bestuur zoekt een penningmeester die:
• affiniteit heeft met non-profit organisaties en bij voorkeur bekend is met de gezondheidszorg;
• kennis heeft, dan wel zich die snel eigen wil maken m.b.t. financiering in de non-profit, zoals subsidies e.d.;
• de beleggingsportefeuille van het Hospice en het Roelie van Seumerenfonds kan beheren;
• als bestuurslid ook medeverantwoordelijkheid neemt voor alle bestuurszaken;
• de directeur inhoudelijk ondersteunt bij het opstellen van begrotingen en de jaarrekeningen;
• goed kan samenwerken;
• bereid en in staat is naast de bestuursvergaderingen ongeveer 3 uur per maand op het bureau van het hospice te komen voor overleg met de beroepskrachten over lopende financiële zaken.

Lorissa Jonker, directeur van de SHU/STSU is graag bereid u nadere informatie te verschaffen. U kunt natuurlijk ook onze website raadplegen.
Reageren kan tot 1 februari 2019 via onderstaande roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stadshospice Utrecht > Penningmeester Hospice Utrecht, Stichting Thuis Sterven en Roelie van Seumeren-fonds
Over Stadshospice Utrecht
Niet iedereen kan of wil thuis sterven. In dit geval zijn mensen in de laatste weken van hun leven welkom in het hospice.

Bij Stadshospice Utrecht is er plaats voor vier ernstig zieke mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Onze vrijwilligers zijn 24 uur per dag, zeven dagen in de week aanwezig. Zij ondersteunen onze gasten en hun naasten in de dagelijkse zorg zoals je thuis ook zou doen. Voor medische zorg is de huisarts verantwoordelijk en is er dagelijks een verpleegkundige in huis.

Om de huiselijke sfeer in het hospice zoveel mogelijk te garanderen, is er gekozen voor vrijwilligers die zowel de huishoudelijke taken op zich nemen als zorg – en begeleidende taken. “Er zijn” is de basis. Er is geen medische kennis nodig om dit werk te kunnen doen. Wel een groot hart en respect voor onze gasten en het proces dat zij doormaken. Vrijwilligers worden ondersteund door de coördinatoren en krijgen een scholing.

Wij vragen van vrijwilligers dat zij wekelijks inzetbaar zijn, waarvan minimaal eens per vier weken een nacht.

Op dit moment hebben we een tekort aan vrijwilligers die nachtdiensten kunnen doen. Als je alleen in de nacht beschikbaar bent, horen we ook heel graag van je!
Deze vacature is verlopen


Vacature Delen
#25790
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stadshospice-Utrecht/activiteiten/Penningmeester-Hospice-Utrecht-Stichting-Thuis-Sterven-en-Roelie-van-Seumeren-fonds/25790 om je aan te melden