Skip Navigation

STIL

Non-profit

Over ons

STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op...

Gezondheid & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Baliemedewerker woensdag (medisch spreekuur)

Vacature · 6–8 uur/week
Laan Van Nieuw-Guinea 143, 3531 JH Utrecht, Netherlands
Receptie
Deze vacature is verlopen
#24243
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Baliemedewerker-woensdag-medisch-spreekuur/24243 om je aan te melden
SamenvattingAls balimedewerker ben je het 1e aanspraakpunt voor de bezoekers. Je werkplek is in onze wachtkamer, waar het soms druk en chaotisch is.
Uitgebreide omschrijving

STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. Al ruim 20 jaar helpen we uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland op juridisch, medisch en maatschappelijk vlak.

De meeste mensen bieden we eerstelijns hulp (kort advies, doorverwijzing) tijdens één van onze spreekuren. Sommigen van hen komen in aanmerking voor meer intensieve, tweede lijns begeleiding.

Wij zijn op zoek naar een Baliemedewerker voor woensdag, van 8.45 tot 17.00 uur. later beginnen is niet mogelijk, iets eerder stoppen is bespreekbaar. Op woensagochtend vindt het medisch sreekuur plaats. Tijdens dit spreekuur informeren we mensen over hun rechten en mogelijkheden, verwijzen hen door en bemiddelen bij het verkrijgen van medische zorg. Hierdoor is het op woensdagochtend vaak erg druk. Woensdagmiddag is het rustiger en hou je je vooral bezig met het aannemen van de telefoon en zo mogelijk/nodig met administratieve klussen.

Functie-omschrijving

Als balimedewerker ben je het 1e aanspraakpunt voor de bezoekers. Je werkplek is in onze wachtkamer, waar het soms druk en chaotisch is. Je werkzaamheden zijn divers:

  • je maakt een praatje met bezoekers, zorgt dat de koffie en thee klaar staan en houdt de wachtkamer netjes en doet de afwas;
  • je controleert of bezoekers al bekend zijn in ons registratiesysteem (en vult die zo nodig aan) en inventariseert de vragen;
  • je verwijst bezoekers door naar de juiste medewerker of het juiste spreekuur;
  • je neemt de telefoon op; 
  • als het rustig is kun je eventueel administratieve klusjes doen.

Sociale vaardigheden zijn van groot belang bij het uitvoeren van de functie. Wij vinden het belangrijk dat onze bezoekers zich op hun gemak voelen en daarin speel jij als baliemedewerker een belangrijke rol. Tegelijkertijd ben je als baliemedewerker ook een 'poortwachter'.  Je brengt structuur aan in wie op welk moment voor welke vraag geholpen wordt. Dat betekend dat je ook in staat moet zijn om 'nee' te zeggen. 

Functie-eisen

  • communicatief vaardig en sociaal;
  • in staat om te gaan met mensen uit verschillende culturen;
  • geduldig en flexibel;
  • stressbestendig;
  • een stevige persoonlijkheid;

Onze bezoekers en cliënten zitten in een zeer moeilijk positie en hebben vaak veel meegemaakt. Je moet dus stevig in je schoenen staan, flexibel zijn en het hoofd koel houden. Het is belangrijk dat je mensen rustig en respectvol, helder en duidelijk te woord kunt staan.  

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > STIL > Baliemedewerker woensdag (medisch spreekuur)
Over STIL
STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op juridisch, medisch en maatschappelijk vlak. Meer informatie vind je op onze website.
Deze vacature is verlopen
#24243
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Baliemedewerker-woensdag-medisch-spreekuur/24243 om je aan te melden