Skip Navigation

STIL

Non-profit

Over ons

STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op...

Gezondheid & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Baliemedewerker voor de woensdag

Vacature · 5–8 uur/week
Laan Van Nieuw-Guinea 143, 3531 JH Utrecht, Netherlands
Receptie
Deze vacature is verlopen
#23152
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Baliemedewerker-voor-de-woensdag/23152 om je aan te melden
SamenvattingAls Baliemedewerker ben je het eerste aanspreekpunt van de mensen die STIL bezoeken of bellen.
Uitgebreide omschrijving

STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. Al twintig jaar helpen we uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland op juridisch, medisch en maatschappelijk vlak. De meeste mensen bieden we eerste lijns hulp (kort advies, doorverwijzing) tijdens één van onze spreekuren. Sommigen van hen komen in aanmerking voor meer intensieve, tweede lijns begeleiding.

Wij zijn op zoek naar een Baliemedewerker die ons team kan komen versterken op de woensdagen van 9:00 tot 17:00 (als je een kortere dag wil werken, kun je ook reageren). Op woensdagochtend heeft STIL een medisch spreekuur van 9 - 11 uur waarbij we afspraken maken met huisartsen, verloskundigen, tandartsen en andere zorgverleners. We informeren mensen over hun rechten en mogelijkheden, verwijzen hen door en bemiddelen bij het verkrijgen van medische zorg. Als Baliemedewerker ben je het eerste aanspraakpunt voor de bezoekers. Je werkplek is in onze wachtkamer, waar het soms druk en chaotisch is. Je werkzaamheden zijn divers:

  • Je verwelkomt bezoekers, zorgt dat de koffie en thee klaar staan houdt de wachtkamer netjes en doet de afwas.
  • Je controleert of bezoekers al bekend zijn in ons registratiesysteem (en vult die zo nodig aan) en inventariseert de vragen.
  • Je verwijst bezoekers door naar de juiste medewerker.
  • Je neemt de telefoon op, verwerkt inkomende post, beheert voorraden en kunt eventueel administratieve klusjes doen als het rustig is.

Sociale vaardigheden zijn van groot belang bij het uitvoeren van de functie. Wij vinden het belangrijk dat onze bezoekers zich op hun gemak voelen en daarin speel jij als baliemedewerker een belangrijke rol. Tegelijkertijd ben je als baliemedewerker ook een 'poortwachter'.  Je brengt structuur aan in wie op welk moment voor welke vraag geholpen wordt. Dat betekent dat je ook in staat moet zijn om 'nee' te zeggen. 

Functie-eisen

  • communicatief vaardig en sociaal;
  • in staat om te gaan met mensen uit verschillende culturen;
  • geduldig en flexibel;
  • stressbestendig;
  • een stevige persoonlijkheid.

Onze bezoekers en cliënten zitten in een zeer moeilijk positie en hebben vaak veel meegemaakt. Je moet dus stevig in je schoenen staan, flexibel zijn en het hoofd koel houden. Het is belangrijk dat je mensen rustig en respectvol, helder en duidelijk te woord kunt staan.  

Intresse?

Neem contact op met STIL via onderstaande link. 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > STIL > Baliemedewerker voor de woensdag
Over STIL
STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op juridisch, medisch en maatschappelijk vlak. Meer informatie vind je op onze website.
Deze vacature is verlopen
#23152
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Baliemedewerker-voor-de-woensdag/23152 om je aan te melden