Skip Navigation
Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Workshopbegeleider Goed Voorbereid

Vacature · 2–4 uur/week
Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#25503
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Workshopbegeleider-Goed-Voorbereid/25503 om je aan te melden
SamenvattingVind je het leuk om groepen mensen te informeren als het gaat om hun eigen veiligheid en zelfredzaamheid? Kom workshops geven bij het Rode Kruis!
Uitgebreide omschrijving

Risicobewust?
Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat.
Om dit te bereiken is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van risico’s. Risicobewustzijn kan ook bijdragen aan het voorkomen van noodsituaties. En voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. De workshop Goed Voorbereid richt zich op bewustwording van mogelijke risico’s en aanreiken van handelingsperspectieven.

Voor de afdeling Utrecht zoeken we per direct Vrijwillig Workshopbegeleiders Goed Voorbereid

Wat ga je doen?

Je geeft de workshop Goed Voorbereid op aanvraag aan diverse doelgroepen. Je maakt hierbij gebruik van het Rode Kruis-cursusmateriaal en de handleiding. In deze interactieve workshop laat je de deelnemers kennis en ervaringen uitwisselen over gevaarlijke situaties die zich voor kunnen doen in en om het huis. Je draagt bij aan de promotie en aan de evaluatie van de workshop. Een workshop duurt 1,5 à 2 uur.

Wij zoeken iemand die:

  • Interactief is en kan schakelen op verschillende niveaus
  • Ervaring heeft met het begeleiden van groepen
  • Deelnemers kan stimuleren en motiveren
  • Affiniteit heeft met het thema veiligheid en zelfredzaamheid
  • Flexibel inzetbaar is, met name overdag

Wij bieden
Een interessante, flexibele  functie op vrijwillige basis met professionele ondersteuning.  De mogelijkheid om je te ontwikkelen binnen onze organisatie en om gebruik te maken van ons opleidingsaanbod. Werken bij een bijzondere organisatie. Een verzekering en onkostenvergoeding op basis van reëel gemaakte kosten in overleg met de coördinator.

Interesse?
Heb je interesse? Stuur je motivatie en CV naar het team Werving en selectie via de roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Rode Kruis Utrecht
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Deze vacature is verlopen
#25503
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Workshopbegeleider-Goed-Voorbereid/25503 om je aan te melden