Skip Navigation
Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Vrijwilliger Educatie & Voorlichting

Vacature · 4–6 uur/week
Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#25655
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Vrijwilliger-Educatie--Voorlichting/25655 om je aan te melden
SamenvattingJe verzorgt samen met andere vrijwilligers gastlessen of voorlichtingsactiviteiten voor jeugd en volwassenen, zoals Hero of Humanity en EHBO.
Uitgebreide omschrijving

Het Rode Kruis biedt verschillende educatieprogramma’s aan in het onderwijs, variërend van  basis-  tot wetenschappelijk onderwijs. Het aanbod bestaat uit online lesmateriaal voor docenten en uit gastlessen die docenten kunnen aanvragen. Het online lesmateriaal wordt landelijk gecoördineerd. De gastlessen worden verzorgd door regionale teams, bestaande uit vrijwilligers die getraind zijn in verschillende educatieprogramma’s. Onder andere: EHBO leer je zo, Humanitair Oorlogsrecht, Hero of Humanity en projecten als Kind onder Vuur en het EHBO activiteitenparcours de Red Cross Quest. Ook buiten het onderwijs willen wij graag voorlichting geven aan jeugd en volwassenen.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger Educatie & Voorlichting verzorg je samen met andere vrijwilligers de gastlessen of voorlichtingsactiviteiten op scholen of projecten. Je kunt zelf aangeven welke activiteiten en/of gastlessen jij leuk vindt om op te pakken en waar jij je in wilt ontwikkelen. Ga jij graag een open uitdagend gesprek aan met een groep jongeren, wil jij kennis van Humanitair Oorlogsrecht overdragen of leer je liever EHBO vaardigheden aan kids? Wij zorgen voor goede training en tools en jij vertegenwoordigt samen met een collega de grondbeginselen, kennis, houding en vaardigheden van het Rode Kruis.

 Wat vragen we van jou?

 • Je bereidt gastlessen of voorlichtingsactiviteiten voor
 • Je geeft minimaal vier gastlessen of voorlichtingsactiviteiten per jaar
 • Je volgt de benodigde trainingen die nodig zijn om de gastlessen te kunnen verzorgen
 • Je vindt het leuk om met kinderen of jongeren te werken en staat graag voor een groep
 • Je kunt je goed inleven in de doelgroep van 8 tot 12 en/of 12 tot 18 jaar
 • Je staat achter de grondbeginselen van het Rode Kruis

Wat bieden wij?

 • Een belangrijke vrijwilligersfunctie in een enthousiaste vrijwilligersgroep
 • Een landelijk netwerk, en deel uitmaken van een wereldwijde hulporganisatie
 • Meedraaien in nieuw activiteiten gericht op de jeugd
 • Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden
 • Goede training en verdere ondersteuning
 • Reis- en onkostenvergoeding en verzekering

Interesse?
Ben je enthousiast voor deze vrijwilligersvacature? Mail ons dan je CV en motivatie via de onderstaande knop. Als je vragen hebt of eerst meer informatie wilt, dan kun je via deze knop contact met ons opnemen. Vraag naar Esther Droste, programmamanager Jeugd en Educatie. 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Rode Kruis Utrecht
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Deze vacature is verlopen
#25655
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Vrijwilliger-Educatie--Voorlichting/25655 om je aan te melden