Skip Navigation

Prago Utrecht

Non-profit

Over ons

Prago geeft les aan volwassenen (17+) die moeite hebben met leren. Bij ons leren cursisten (beter) lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Onze cursisten krijgen zo meer zelfvertrouwen en...

Mensen met beperkingenEducatieGezondheid & Welzijn
Deel

Over Prago Utrecht

Prago geeft les aan volwassenen (17+) die moeite hebben met leren. Bij ons leren cursisten (beter) lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Onze cursisten krijgen zo meer zelfvertrouwen en worden zelfstandiger. Onze docenten worden ondersteund door vrijwilligers die cursisten 1-op-1 helpen met de lesstof.

Prago cursisten zijn laagopgeleid en laaggeletterd. Geboren in Nederland of nieuwkomers. Zij hebben een licht verstandelijke beperking, psychische problematiek of kunnen om een andere reden niet terecht bij reguliere cursussen en onderwijs. Ook kunnen zij niet goed meekomen in de samenleving. Dat maakt hen kwetsbaar. In de lessen van Prago ligt de nadruk op vaardigheden waar cursisten baat bij hebben in hun dagelijks leven, zoals de krant lezen, een formulier van de overheid invullen, (klein)kinderen voorlezen, een mail sturen en rekenen met geld.