Skip Navigation

NME Mundial

Non-profit

Over ons

In Nederland richt NME Mundial zich op het creëren van draagvlak voor haar activiteiten via voorlichting, het werken met stagiaires/vrijwilligers en contacten tussen scholen in Nederland en Bolivia...

Milieu & DuurzaamheidDierenwelzijn
Deel

Secretaris gezocht voor NME Mundial

Vacature · 3–6 uur/week
Akkrumerraklaan 170, 3544 TV Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#24577
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/NME-Mundial/activiteiten/Secretaris-gezocht-voor-NME-Mundial/24577 om je aan te melden
SamenvattingWij zijn op zoek naar een secretaris voor ongeveer 6 uur per week.
Uitgebreide omschrijving

Doel

Stichting NME Mundial verbindt via biologische stadstuinbouw in Bolivia educatieve projecten op het gebied van natuur en milieu en voedselzekerheid.

Kernactiviteiten

Urban gardening is een nieuwe ecologische trend in de stad. Stadstuinbouw in Nederland neemt toe, denk maar eens aan de tomatenplantjes of kruiden op het balkon van de buren of in je eigen tuin! Maar Stichting NME Mundial kijkt verder en doet meer.

Door de trend van globalisering en technologische ontwikkelingen wordt het steeds eenvoudiger om kennis en ideeën wereldwijd te delen. Via uitwisselingsactiviteiten tussen Nederlandse en Boliviaanse scholen stimuleert NME Mundial het belang en de mogelijkheden van kleinschalige stadslandbouw. Hierdoor leren deze leerlingen al op een jonge leeftijd hoe ze op een duurzame manier in hun levensbehoefte kunnen voorzien. 

De partnerorganisatie Alerta Verde in Bolivia tracht samen met de wijkbewoners in de grote stad Cochabamba op een duurzame en betaalbare manier het dagelijkse, vaak eenzijdige, menu met het inrichten van ecologische moestuintjes als onderdeel van een stadstuinbouwproject te verbeteren. Dit leerproces verloopt met name via natuur- en milieu educatie aan kinderen en enthousiaste buurtbewoners, waarbij uitgegaan wordt hoe zij zelf gezond voedsel kunnen verbouwen door kleine stukjes grond te bewerken. Dit zijn zogenaamde square foot gardens.

Functie omschrijving

Als secretaris van NME Mundial ondersteun je het bestuur van 3 mensen. Je notuleert de maandelijkse (SKYPE) vergaderingen. Verder houd je de email bij, heb je contact fondsen die NME Mundial financieel willen ondersteunen voor de activiteiten in Bolivia. Je schrijft mee aan jaarplannen en financieringsverzoeken. Je zorg voor de zichtbaarheid van NME Mundial op social media. Heb je daar geen ervaring mee? Je leert dit vanzelf! Kijk ook naar onze website voor een beschrijving van onze activiteiten.

Benodigde vaardigheden

(Be)denken, Communiceren, Coachen, Organiseren en Samenwerken

Wat krijg je er voor terug

Positieve bijdrage een educatie over (gezonde) voeding. Ervaring met vrijwilligerswerk en samenwerken met een enthousiast en internationaal bestuur.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over NME Mundial
In Nederland richt NME Mundial zich op het creëren van draagvlak voor haar activiteiten via voorlichting, het werken met stagiaires/vrijwilligers en contacten tussen scholen in Nederland en Bolivia. Zo willen we mensen in Nederland de Boliviaanse realiteit laten zien en daarnaast voedselzekerheid en andere belangrijke wereldwijde milieuthema’s benadrukken. Er wordt ingezet op een samenwerking tussen Bolivia en Nederland vanuit een win-win gedachte, waarbij alle partijen zich kunnen verrijken en verdiepen.
Deze vacature is verlopen
#24577
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/NME-Mundial/activiteiten/Secretaris-gezocht-voor-NME-Mundial/24577 om je aan te melden