Skip Navigation
Over ons

Het Leidsche Rijn College is een openbare school voor havo, atheneum en gymnasium en heeft momenteel zo’n 1650 leerlingen. Het is een school voor talentontwikkeling. Leerlingen worden uitgedaagd hun ...

Cultuur & KunstSport & RecreatieEducatie
Deel

Mediatheekvrijwilliger

3–6 uur/week
Maartvlinder 1, 3544 DA Utrecht, Netherlands
Receptie
Cultuur & KunstSport & RecreatieEducatie
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#25105
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Leidsche-Rijn-College/activiteiten/Mediatheekvrijwilliger/25105 om je aan te melden
SamenvattingLeerlingen komen bij jou boeken lenen en aan computers werken. In een rustige sfeer help je de ll. als ze vragen hebben.
Uitgebreide omschrijving

Vrijwilligerswerk bij het Leidsche Rijn College (LRC) 

Functie 2: Assisitent Mediatheek

Met ingang van: augustus maar nu al inwerken

Op maandag van 10.00 - 13.00 uur 1 persoon 

Omschrijving van de inhoud van vrijwilligerswerk.

In de mediatheek in onze voorlopig tijdelijke locatie kunnen leerlingen boeken lenen en aan computers werken. Er heerst en rustige sfeer. De assistent mediatheek helpt de leerlingen als ze vragen hebben. De assistent leent boeken uit, neemt de boeken in en zet de boeken weer in de kast.Verder draagt de assistent samen met de collega’s zorg voor de ruimte en materialen in orde te houden. Bijvoorbeeld het aan/uitzetten van de computers.

Contacten en begeleiding

In de mediatheek werkt een, soms twee vaste krachten. Zij hebben regelmatig contact met de vrijwilliger kunnen de assistent de nodige begeleiding geven. De vrijwilliger zal zelfstandig werken op het moment dat de collega pauze neemt of zich met andere taken bezig houdt.

 Wat heeft het LRC vrijwilliger te bieden?

We hebben een leuk team met gezellige collega’s die je betrekken bij het werk en teamoverleg

Je vrijwilligerswerk wordt zeer gewaardeerd, je betekend echt iets voor de leerlingen en je collega’s en er wordt echt op je gerekend.

Een fijne werkomgeving met een doel, structuur en regelmaat
Een leuke en interessante taak. Er is zoveel te doen in LRC dat er meestal wel vrijwilligerswerk te vinden is op het juiste niveau van de vrijwilliger.
Ondersteuning en coaching, gericht op de taak en de werkplek.
Structureel overleg met de andere vrijwilligers en de coördinator vrijwilligerswerk
Je kunnen ontwikkelen: Je wordt uitgedaagd iets te doen wat je misschien daarvoor nog niet deed. Je wordt geïnformeerd en je volgt adequate scholing.
Werkervaring kunnen opdoen. Je bent op zoek naar betaald werk maar vindt niets. Met vrijwilligerswerk vergroot je je kansen op betaalde arbeid.

Wat vragen wij van de vrijwilliger?

Algemene kwaliteiten zoals: beleefd zijn, met jeugd om kunnen gaan, initiatief tonen, goede communicatieve vaardigheden hebben.

Je hebt en toont belangstelling voor de leerlingen.

Je kan lichte administratieve vaardigheden doen.

Bewijs van goed gedrag

Betrokkenheid bij LRC en in het bijzonder tot het vrijwilligerswerk en bereidheid om het vrijwilligerswerk uit te voeren.

Bereidheid tot samenwerken en in staat zijn zelfstandig te kunnen handelen

Enig inzicht in en om kunnen gaan met computers.

Bij voorkeur enige kennis van boeken.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Workshops die je misschien ook interessant vindt
Apr14
Nieuw
Mrt11
Nieuw
Workshop · 11 mrt, 19:00 - 21:00
Utrecht
'Ik wil mooie zinnen maken!' Geplaatst door Taal Doet Meer
Apr22
Nieuw
Workshop · 22 apr, 19:00 - 21:30
Utrecht
Interculturele communicatieGeplaatst door Taal Doet Meer
Apr28
Workshop · 28 apr, 19:30 - 22:00
Vanuit huis
Dialoog begeleidenWil je online dialogen leren begeleiden? Meer weten over de waarderende dialoogmethodiek en de fasen van een gesprek? Schrijf je in voor deze workshop!Geplaatst door Utrecht in Dialoog
Activiteiten die je misschien ook interessant vindt
4–8 uur/week
Utrecht
Assistent magazijnmedewerker CKV (Cultuur en Kunst vakken)Samen met de werkplaats assistent het op orde houden van het magazijn.
Materiaal klaarzetten en de leerlingen en helpen bij het gebruik ervan.
Geplaatst door Leidsche Rijn College
1–8 uur/week
Utrecht
Assistent Studieruimte BovenbouwZorg jij samen met ons voor een goede sfeer op school? Durf jij jongeren aan te spreken op hun gedrag?
Reageer dan op deze vacature!
Geplaatst door Leidsche Rijn College
4–8 uur/week
Utrecht
GardenersWe are looking for people who like to help with gardening for 2 hours per week. A little garden experience is nice, but not so good!Geplaatst door Bij Bosshardt Zuilen
4–20 uur/week
De Meern
Kom je onze deelnemers helpen, om samen de afwas te doen?In restaurant bakkerij Brazzerie, zoeken we iemand die samen met een deelnemer van de dagbesteding de afwas kan doen.Geplaatst door Abrona dagbesteding Utrecht
2–4 uur/week
Utrecht
Ochtend-/avondvrijwilliger bij de daklozenopvangKom ons team versterken in de ochtend bij het ontbijt of 's avonds. Geplaatst door Stichting De Tussenvoorziening
6–7 uur/week
Utrecht
Muziektent De Klanksteen zoekt vrijwilligers.Houd jij van muziek en cultuur en wil je graag mee helpen om onze festiviteiten tot een succes te maken. Meld je dan aan bij Stichting De Klanksteen!Geplaatst door Stichting De Klanksteen
Over Leidsche Rijn College
Het Leidsche Rijn College is een openbare school voor havo, atheneum en gymnasium en heeft momenteel zo’n 1650 leerlingen. Het is een school voor talentontwikkeling. Leerlingen worden uitgedaagd hun talent (in bijv. toneel, schrijven of debat) te ontdekken en ontwikkelen met behulp van speciale programma’s. Ook kun je als jong topsporter op het LRC aan je sportcarrière werken en je diploma halen. Zoals ook bijv. atlete en wereldkampioen Dafne Schippers deed. Vanwege onze uitgebreide cultuur-, talent- en buitenlesprogramma’s komen we vaak handen tekort. Dit is de reden dat we regelmatig een beroep doen op onze vrijwilligers. Mocht je tijd hebben en het leuk vinden om de school te komen versterken als vrijwilliger, dan wordt dat door ons zeer op prijs gesteld.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#25105
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Leidsche-Rijn-College/activiteiten/Mediatheekvrijwilliger/25105 om je aan te melden