Skip Navigation

Kasteel de Haar

Non-profit

Over ons

Kasteel de Haar werd zo'n honderd jaar geleden herbouwd op de resten van een middeleeuws kasteel. Het kasteel oogt middeleeuws maar functioneerde de afgelopen eeuw als een zeer mondain en...

Cultuur & KunstKinderen & JeugdOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Kasteel de Haar zoekt tuinvrijwilligers met groene vingers

Vacature · 6 uur/week · Start vanaf 31 aug 2020
Kasteellaan 1, 3455 RR Haarzuilens, Netherlands
TuinierenBuitenAnder werkOndersteunend werkSociaal contact
BuitenwerkNederlands
Deze vacature is verlopen
#27125
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Kasteel-de-Haar/activiteiten/Kasteel-de-Haar-zoekt-tuinvrijwilligers-met-groene-vingers/27125 om je aan te melden
SamenvattingIn een fijn en informeel team help je mee aan het onderhouden van 56 ha aan stijltuinen en parkbos. Ben je een aanpakker die graag buiten werkt? Kom in contact!
Uitgebreide omschrijving

Ruim 300.000 bezoekers vergapen zich jaarlijks aan de groene pracht en praal rondom Kasteel de Haar. Onze tuinvrijwilliger zorgen ervoor dat de stijltuinen en het parkbos er piekfijn bij liggen en goed onderhouden blijven. Op deze manier zorgen we ervoor dat dit uniek stukje groen bewaard blijft voor de komende generaties.


Werkzaamheden

 • De tuinvrijwilligers werken in groepsvorm en bieden hulp bij klussen die nodig zijn voor het onderhoud. Hierbij valt te denken aan wieden, snoeien, knippen, harken, grasmaaien en bladblazen.
 • De aantal tuinvrijwilligers heeft een vaste taak op basis van zijn expertise, overeengekomen met hoofd park en tuinen.


Praktische zaken

De tuinvrijwilliger biedt hulp bij onderhoudswerkzaamheden in het park en de tuinen. Dit gebeurt in groepsvorm en onder begeleiding van een ervaren medewerker. De vrijwilligers park en tuinen werken wekelijks op de woensdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en kennen een winterstop van half december tot half februari. 


Wij vragen een persoon die:   

 • Zelfstandig kan werken, maar niet alleen
 • Een goede lichamelijke conditie heeft
 • Een goede communicatieve vaardigheden en sociale omgang heeft
 • Kennis van en ervaring in groen is een pre.


Waarom vrijwilliger worden?

 • Werken in een prachtige omgeving
 • Enthousiaste vrijwilligersgroep
 • Introductie en gezamenlijke opleiding
 • Deelname aan excursie en lezingen
 • Jaarlijkse een groot feest op het kasteel
 • Kilometervergoeding


Tijdsbesteding

Omdat routine en ervaring van groot belang is, vragen wij een minimale inzet van een dagdeel per week/twee weken.


Enthousiast?

Stuur een berichtje of meld je aan als aspirant vrijwilliger bij Arjan Uithol, hoofd Publiekszaken, via 030-6778516

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Haarzuilens > Haarzuilens Activiteiten > Kasteel de Haar > Kasteel de Haar zoekt tuinvrijwilligers met groene vingers
Over Kasteel de Haar
Kasteel de Haar werd zo'n honderd jaar geleden herbouwd op de resten van een middeleeuws kasteel. Het kasteel oogt middeleeuws maar functioneerde de afgelopen eeuw als een zeer mondain en representatief huis voor de familie Van Zuylen die het 1 maand per jaar bewoont. Tot het jaar 2000 was de familie Van Zuylen privé-eigenaar, sindsdien is het ondergebracht in de Stichting Kasteel de Haar die zich ten doel heeft gesteld door middel van exploitaite het kasteel en het interieur in goede staat te bewaren en open te stellen voor publiek.

Kaseel de Haar organiseert jaarlijks een groot aantal publieksevenementen, zoals de Elf Fantasy Fair en de Christmasfair. Er zijn regelmatig speciale themarondleidingen, concerten, kinderevenementen en familiedagen. Het kasteel stelt ook ruimtes beschikbaar voor huwelijken, recepties of diners.

Er werken zo'n 25 vaste medewerkers en ruim 200 vrijwilligers. Er zijn vrijwilligers die rondleiden, in de tuin of kasteelwinkel assisteren of de TD ondersteunen.

Een hele mooie inspirerende werkplek gecombineerd met een heleboel gezelligheid!
·
Deze vacature is verlopen
#27125
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Kasteel-de-Haar/activiteiten/Kasteel-de-Haar-zoekt-tuinvrijwilligers-met-groene-vingers/27125 om je aan te melden