Skip Navigation

KNSB

Non-profit

Over ons

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond zet zich in voor de versterking en promotie van de schaats- en inlineskatesport met als doel zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de schaats-...

Sport & RecreatieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Twee leden Raad van Toezicht

Vacature · 4–6 uur/week
Mississippidreef 153, 3565 CE Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23046
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/KNSB/activiteiten/Twee-leden-Raad-van-Toezicht/23046 om je aan te melden
SamenvattingDe Raad van Toezicht (RvT) houdt toezicht op het beleid en het functioneren van de bond en treedt op als werkgever van de directeur-bestuurder.
Uitgebreide omschrijving

Raad van Toezicht: een voorzitter en vier leden
De Raad van Toezicht (RvT)  houdt toezicht op het beleid en het functioneren van de bond en treedt op als werkgever van de directeur-bestuurder. De RvT bewaakt processen, toetst besluiten en staat de directeur-bestuurder gevraagd en ongevraagd met raad terzijde. De RvT borgt zodoende het bestuurlijk functioneren van de directeur-bestuurder.
De RvT doet zijn werk ten behoeve van de leden en doet dat ook in verbinding met deze leden. De RvT legt hierover verantwoording af aan de Ledenraad. De leden van de RvT worden benoemd door de Ledenraad.
De RvT bestaat uit vijf personen. In het rooster van aftreden van de RvT is bepaald, dat per 1 oktober aanstaande twee leden aftreden, daarom zijn er twee vacatures. Gezien de samenstelling van het team, worden met nadruk vrouwen uitgenodigd te reageren. Wij zoeken één lid met (recente) topsportervaring, bij voorkeur als schaats(st)er. Het andere lid is bij voorkeur afkomstig uit het bedrijfsleven, heeft kennis en ervaring met commercie en marketing en uiteraard hart voor de (schaats)sport.

Wij vragen

  • Vermogen om op tactisch/strategisch niveau te acteren, door zich op hoofdlijnen een oordeel te kunnen vormen over door de Bestuurder voorgelegde onderwerpen en om het beleid te kunnen toetsen.
  • Vermogen om een evenwicht te vinden tussen de noodzaak om de Bestuurder de benodigde handelingsruimte te geven en deze de juiste vragen te stellen.
  • Werkervaring/affiniteit met toezicht en bestuur binnen het verenigingsmodel.
  • Vermogen om binnen de RvT in teamverband te werken en een goede samenwerking met de Ledenraad te onderhouden.
  • Vermogen om verbinding te zoeken met de actieve vrijwilligers en andere stakeholders binnen de (schaats)sport, met bewustzijn voor de specifieke rol van toezichthouder.
  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Verbindend en sterk in dialoog, daarbij kritisch en onafhankelijk kunnen zijn met inachtneming van de collectieve verantwoordelijkheid; teamplayer met zelfreflectie.
  • Bij te dragen aan prettige, open en informele sfeer binnen de RvT.
  • Financieel inzicht strekt tot aanbeveling.
  • Bereidheid om voldoende tijd in deze functie te steken, ook voor het onderhouden van contacten binnen en buiten de werkorganisatie

Wij bieden
De KNSB biedt in een uitdagende periode de mogelijkheid om van echte betekenis te zijn in de schaatsbond. De KNSB floreert dankzij de inzet van vele vrijwilligers; de leden van de RvT ontvangen uitsluitend een reiskostenvergoeding en zijn uiteraard welkom bij wedstrijden en evenementen.

Procedure
De procedure is erop gericht om de selectie op 20 juni af te ronden. Daartoe zullen tussen 29 mei en 6 juni online kennismakinggesprekken plaatsvinden. In de week van 8 juni zullen de gesprekken met de selectiecommissie (bestaande uit drie leden van de Ledenraad, twee leden van de RvT en de directeur-bestuurder) plaatsvinden. De RvT presenteert twee kandidaten in de Ledenraadsvergadering van 27 juni.

Reageren?
Bent u geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd, dan verzoeken wij u te reageren door uw reactie voor 29 mei te mailen via onderstaande roze knop. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie graag bij uw reactie vermelden. In uw motivatiebrief graag aangeven welke expertise u in gaat brengen.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over KNSB
De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond zet zich in voor de versterking en promotie van de schaats- en inlineskatesport met als doel zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de schaats- en inlineskatesport. Als overkoepelend orgaan geeft de bond richting aan top-, wedstrijd- en breedtesport. Samenwerking voor het schaatsen staat voorop, met een goede balans tussen de inzet van vrijwilligers en professionals.
Deze vacature is verlopen
#23046
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/KNSB/activiteiten/Twee-leden-Raad-van-Toezicht/23046 om je aan te melden