Skip Navigation
Over ons

Wij zijn IMC Weekendschool. De potentie en ontwikkeling van jongeren in Nederland staat bij ons centraal. We beseffen dat niet elke jongere gelijke kansen heeft op dit gebied. Daarom geven wij hen die...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & Minderheden
Deel

IMC Weekendschool zoekt begeleiders in de klas

Vacature · 4–6 uur/week
Vader Rijndreef 7-9, 3561 XC Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#25382
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/IMC-Weekendschool-Utrecht1/activiteiten/IMC-Weekendschool-zoekt-begeleiders-in-de-klas/25382 om je aan te melden
SamenvattingWord jij blij van gemotiveerde leerlingen en wil je samen ontdekken wat er in de toekomst mogelijk is? Wordt begeleider in de klas!
Uitgebreide omschrijving

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs. Elke zondag komen 120 leerlingen naar de weekendschool om les te krijgen van inspirerende gastdocenten. Zo leren de kinderen welke beroepen er zijn, wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Leerlingen krijgen vakken als journalistiek, geneeskunde, techniek, muziek en ondernemen. Leerlingen ontdekken zo waar ze affiniteit mee hebben en wat hun eigen talenten zijn.

Veel leerlingen houden van ‘doen’ en dat is ook precies wat de weekendschool beoogt: leren door ervaren. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan leren in praktijksituaties. De weekendschool daagt haar leerlingen uit hun grenzen te verleggen, verder te kijken, meer te durven en te doen. 

Doelgroep
De leerlingen zitten in groep 7, 8 en de brugklas en komen uit Utrecht Overvecht. De kinderen hebben veelal een Marokaanse achtergrond. Ze zijn nieuwsgierg, maar hebben ook een korte spanningsboog. De kinderen hebben zichzelf opgegeven om 2,5 jaar lang het programma van de weekendschool te volgen.
IMC Weekendschool Utrecht heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van ongeveer 15 tot 20 leerlingen. 

Als begeleider
Als begeleider help je mee met het begeleiden van de lessen. Ervaring met lesgeven of kennis over het vak is niet nodig. Je hoeft zelf geen les te geven, maar je zorgt ervoor dat de kinderen tijdens de les extra begeleiding en persoonlijke aandacht krijgen. Geen enkele lesdag is hetzelfde. Dat is één van de charmes van de weekendschool, maar dit vergt ook flexibiliteit van de betrokkenen. De rol van een begeleider verschilt hierdoor per zondag. Als begeleider zijn er echter een aantal dingen die je iedere zondag doet. Zo neem je altijd zelfstandig het dagprogramma door, neem je deel aan voorbesprekingen, vervul je een voorbeeldrol voor de leerlingen, motiveer en enthousiasmeer je leerlingen, begeleid je leerlingen tijdens opdrachten en benader je leerlingen op een positieve manier.

Tijdsinvestering
Als begeleider verbind je je minimaal een schooljaar aan een vast jaar leerlingen. Je bent minstens 1x per maand aanwezig. Je bent er op zondagen meestal van 10.30 uur – 15.00 uur.

Contact:
Ben je geïnteresseerd om als jaargroep begeleider aan de slag te gaan bij IMC Weekendschool? Of heb je nog vragen? Reageer dan via onderstaande roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over IMC Weekendschool Utrecht
Wij zijn IMC Weekendschool. De potentie en ontwikkeling van jongeren in Nederland staat bij ons centraal. We beseffen dat niet elke jongere gelijke kansen heeft op dit gebied. Daarom geven wij hen die van huis uit de kans niet krijgen, de mogelijkheid om zich breed te oriënteren. Om te ervaren waar ze goed in zijn en uit te vinden waar ze warm van worden. Dat doen we met een vernieuwende vorm van onderwijs en door het onderwijs te vernieuwen.

Vanuit IMC richten we ons op die cruciale doelgroep van straks. Juist die doelgroep willen we op een positieve manier de wereld laten zien. Waardoor ze nog beter en meer gefundeerd hun eigen keuzes kunnen maken. Wij vormen de brug tussen de jongeren en de maatschappij. Een maatschappij waarin we een groeiend draagvlak ervaren voor dat wat wij doen.

Onze boodschap aan onze jongeren? IMC laat je de wereld zien. Een wereld die je nog niet kent. Daarbij is de vorm bepalend. De manier waarop we jongeren benaderen, is cruciaal, geloven wij. We omarmen verschillen tussen jongeren; dat is juist zo mooi. En: we laten hen ontdekken.

We geloven dat er voor iedereen een goede plek in de samenleving is. IMC bereidt jongeren hierop voor door hun blikveld te verruimen en hun enthousiasme te vergroten. Het is een plek waar je als jongere jezelf ontdekt en … de wereld.
Deze vacature is verlopen
#25382
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/IMC-Weekendschool-Utrecht1/activiteiten/IMC-Weekendschool-zoekt-begeleiders-in-de-klas/25382 om je aan te melden